avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie cu preaviz in perioada de proba?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie cu preaviz in perioada de proba?

Buna seara,

Stie cineva daca in perioada de proba de 3 luni este nevoie de preaviz in caz de demisie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: romanik , utilizator 08:52, 9 Decembrie 2011
freeelis a scris:

pradanel a scris:

Explicati-mi va rog care este diferenta dintre demisie si incetarea contractului de munca ?
in sensul in care eu vreau sa plec de la locul de munca (fiind in perioada de proba de 90 de zile) --> De ce mi-as da demisia? Ca sa am de mers la munca toata perioada de preaviz ? Nu ar fi prostesc?
Lamuriti-ma va rog:(
Nu era vorba de renuntat fara preaviz in perioada de proba?



Diferenta consta in acordarea termenului de preaviz : in cazul demisiei aceasta poate fi cu sau fara preaviz, iar in cazul incetarii cu acordul partilor nu se acorda preaviz...

Daca sunteti in perioada de proba atunci va puteti folosi de prevederile art.31 alin.3 C.mun. , si anume: Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Asemanarea este ca in aceste situatii nu puteti beneficia de somaj ...

Ok. Multumesc:)
Merg la lupta ...:))
O zi de 10!
unde scrie la cate zile de proba au dreptul angajatii pe perioada determinata?La cei cu contract de munca temporara este prevazut la art.97.Dar la cei cu CIM normal, unde scrie cate zile?Scrie doar maxim 90 zile pt.functii de executie.Eu cate zile de proba trec la un agnajat care il angajez pe 3 luni si pe urma ii fac prelungire inca 3 luni?
Art.85 C.mun:
Salariatul încadrat cu contract individual de muncă pe durată determinată poate fi supus unei perioade de probă, care nu va depăşi:
a) 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni;
b) 15 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă cuprinsă între 3 şi 6 luni;
c) 30 de zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni;
d) 45 de zile lucrătoare în cazul salariaţilor încadraţi în funcţii de conducere, pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu perioada de proba 3 luni - vreau sa imi pun demisia, trebuie sa mai stau in preaviz? elmauss elmauss buna seara, lucrez la o societate in perioada de proba de 3 luni , incepand din 9 ianurie a.c. si am gasit un job mai bun drept urmare vreau sa imi pun ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa perioada de proba Sheli Sheli In cazul unui contract de munca incheiat pe perioada determinta de 1 an, dar cu perioada de proba 3 luni, ce variante are la dispozitie angajatul pentru a ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba IlieBC IlieBC Buna ziua, Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din ... (vezi toată discuția)