avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cesiune marcã ºi pastrarea dreptului de a folosi ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cesiune marcã ºi pastrarea dreptului de a folosi numele

se poate realiza o cesiune de marca cu pastrarea dreptului de a folosi numele?
daca dupa o astfel de cesiune, marca a expirat si a fost inregistrata d eo alta societate aceasta din urma are dreptul de a interzice primei societati care a pastrat numele folosirea acetuia?
Cel mai recent răspuns: Mioara Radulescu , Consultant proprietate industriala 19:11, 28 Octombrie 2011
Cesiunea = vanzare, deci nu se mai poate pastra numele/marca.
Daca doriti sa pastrati dreptul de a folosi marca faceti un contract de licenta pentru marca respectiva.
Mult succes!
Inteleg bine? Marca in cauza a fost si un nume comercial al unei societati? Daca , DA, inteleg ca marca a fost inregistrata inainte ca societatea care a preluat-o prin cesiune sa isi inrgeistreze numele comercial la Registrul Comertului. Cazul este destul de complicat, deoarece la preluarea prin cesiune societatea a avut dreptul sa foloseasca marca ca nume comercial,.Dupa ce durata de valabilitate a expirat si marca nu a mai fost reinnoita de cesionar, cesionarul putea folosi marca ca nume comercial numai daca aceasta marca nu ar fi fost reinregistrata de o alta persoana(alta societate). Am inteles ca marca a fost reinregistrata de o alta persoana decat cesionarul si in acest caz fostul cesionar nu mai poate utiliza marca ca nume comercial, incepand cu data depozitului marcii reinregistrate.Subliniez ! Aceast drept a fost pierdut de cesionar numai daca data folosirii marcii ca nume comercial a fost posterioara datei contractului de cesiune. Daca asa este, atunci noul titular al marcii reinregistrate poate interzice fostului cesionar sa foloaseasca marca ca nume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model contract de cesiune privind transmiterea dreptului asupra mãrcii myrha09 myrha09 Daca poate cineva sa ma ajute cu un contract de cesiune marca. Multumesc (vezi toată discuția)
Marca inregistrata si ce ne poate face ea? anabela_kukula anabela_kukula Registrul comertului mi-a aprobat un nume in 2005 iar acum am primit o convocare de la o firma ce spune ca numele societatii mele intra in conflict cu marca pe ... (vezi toată discuția)
Folosire marca fara acord Lipi Lipi Cum se procedeaza cu cei care folosesc fara acordul meu marca pe care o am inregistrata la OSIM? Ii chem in judecata ca sa-i oblig sa nu mai foloseasca ... (vezi toată discuția)