avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 9%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 9%

Buna,

Am inteles ca se aplica TVA 9% la următoarele elemente: serviciile constând în permiterea accesului în castele, muzee, case memoriale, monumente, grădini botanice, târguri expoziţii, evenimente culturale, cinematografe.. etc. In cazul in care eu sunt organizator de targ pot sa facturez cu 9% expozantul iar ca si serviciu sa ma folosesc de : "acces in cadrul targului X-lescu in calitate de expozant?"
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:51, 26 Octombrie 2011
expozantului ii prestati un serviciu de inchiriere spatiu comercial in cadrul targului.
art. 140, alin 2, litera a) se refera la accesul publicului vizitator, deci nu puteti factura cu cota de 9%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 9% Brenntag srl Brenntag srl unde se mentioneaza ce bunuri intra la tva 9 % ? exista o clasificare undeva ? multumesc (vezi toată discuția)
O soietate inregistarta cu codul caen 9329, alte activitati recreatve ... al3x99 al3x99 O societate inregistarta cu codul CAEN 9329, alte activitati recreatve si distractive ( videochat) platitoare de tva, conform noilor modificari din codul ... (vezi toată discuția)
Intrebare factura tva Mircea1990 Mircea1990 Buna ziua! Cu ce TVA pot refactura un serviciu/produs care mi-a fost facturat cu 9%? Va multumesc! (vezi toată discuția)