CNL a scris:
am toate programele facute de mine pentru toata echipa (era sarcina mea) si pontajele din 2005 pana in prezent - se vede diferenta dintre programe si pontaje. Mai exista si un alt proces care a fost castigat de o alta colaga de a mea, din 2007, intentat pe aceleasi motive, deci exista un precedent si am si martori dispusi sa depuna marturie ca managerilor li se cerea sa lucreze cu 48 ore pe saptamana dar sa se ponteze cu 40. Ar fi suficient?
In cazul procesului,angajatorul va face dovada in instanta ca dvs. nu prestati ore suplimentare,aducand in acest sens ca inscrisuri pontajele lunare din care rezulta programul normal de munca.
Dvs. veti proba cu martori si cu alte inscrisuri(programele despre care vorbiti)ca in fapt prestati acele ore suplimentare.Nu aveati si o condica de prezenta in care consemnati zilnic ora de incepere a activitatii si ora de sfarsit a acesteia ,sau cartela magnetica ?Pe ce baza se facea pontajul lunar?Ati putea demonstra astfel ca exista o discordanta intre condica de prezenta si pontaj,in caz ca in condica figureaza orele prestate in mod real iar in pontaj doar orele normale de munca.
Ramane de vazut ce va hotari instanta ,oricum daca dupa cate inteleg nu puteti negocia amiabil plata acestor drepturi care vi se cuvin,singura solutie este introducerea unei actiuni indreptate impotriva angajatorului.