avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bursa medicala pentru astm bronsic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bursa medicala pentru astm bronsic

Buna seara!
Ma intereseaza sa stiu daca se acorda bursa pe motive medicale pentru un elev de clasa a 8-a care este diagnosticat cu astm bronsic, pentru care a urmat pana in iunie a.c. tratament de spacialitate. Momentan nu i se mai administreaza niciun medicament, ci doar tratamente naturiste; foloseste acel aparat specific atunci cand are crize( se sufoca).
Daca are dreptul la bursa, care sunt pasii ce trebuie urmati? Ce trebuie sa contina dosarul si unde trebuie depus? Va multumesc!
O seara buna!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:00, 28 Octombrie 2011
Hotararea 558/1998 Criteriu din 03/09/1998 ANEXA 1
Criteriu general de acordare a burselor şi a altor forme de sprijin
material pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat,
cursuri de zi
Publicat în Monitorul Oficial nr. 347 din 14/09/1998


6. Bursele de ajutor social se acorda urmatoarelor categorii de elevi din invatamantul preuniversitar de stat,cursuri de zi:

a) orfani, bolnavi de TBC si care se afla in evidenta dispensarelor scolare, cei care sufera de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbtie grave, insuficiente renale cronice,astm bronsic,epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatita cronica, glaucom, miopie grava, boli imunologice, cei infestati cu virusul HIV sau bolnavi de
SIDA, cei care sufera de poliartrita juvenila, spondilita anchilozanta sau reumatism articular, handicap locomotor.
Acordarea burselor pentru motive medicale se face cu avizul medicului abilitat sa avizeze acordarea burselor conform Legii privind asigurarile sociale de sanatate nr. 145/1997, numai dupa efectuarea unor anchete sociale pentru a se analiza starea materiala a familiei;


7. Pentru obtinerea bursei de ajutor social, elevii sau reprezentantii legali ai acestora depun la comisia de atribuire a burselor din unitatea de invatamant, in termenul stabilit de aceasta, o cerere insotita de acte doveditoare privind dreptul de acordare a bursei de ajutor social


Teroretic,avand in vedere diagnosticul,ar putea beneficia,dar fiind vorba despre o bursa sociala trebuie sa va interesati pana la ce limta a venitulu mediu /membru de familie se acorda.Adresati-va unitatii de invatamant.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
ContSters136493, utilizator
Va multumesc pentru raspuns! In concluzie inainte de indeplinirea criteriului privid venitul mediu/ membru de familie, mai intai trebuie sa primeasca avizul medical de la medicul de specialitate.
Multumesc inca o data!
Mai intai luati legatura cu unitatea de invatamant ,pt. a verifica daca mai sunteti in termen pt. depunerea dosarului.In unele unitati de invatamant dosarele s-au depus pana la 1 octombrie.
Cat despre avizul medicului de specialitate este absolut necesar ,este adevarat,dar primordial este sa va incadrati ca si venit,caci chiar in conditiile in care copilul este bolnav de astm bronsic,dar venitul pe membru /familie depaseste limita stabilita pt. acordarea acestei burse,copilul nu va putea beneficia de acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la bursa medicala Oana E84 Oana E84 Buna seara as dori sa știu și eu dacă copilul meu cu autism are dreptul la bursa medicală pe acest diagnostic. Va multumesc (vezi toată discuția)
Baiatul meu de 13 ani are diabet de tip 1 , poate primi bursa de la scoala? Bucur Alexandra Bucur Alexandra Buna seara .baiatul meu de 13 ani are diabet de tip 1 ..m-ar interesa daca poate lua si el bursa de la scoala ..unde anume as putea sa intreb ..si daca este o ... (vezi toată discuția)
Burse elevi cu probleme oftalmologice CATALINA-MINA CATALINA-MINA Buna ziua. Am o intrebare in legatura cu bursele pt elevii cu probleme oftalmologice. Care sunt conditiile pt a beneficia de bursa, in ce situatii, ce ... (vezi toată discuția)