avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... burse elevi cu probleme oftalmologice
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

burse elevi cu probleme oftalmologice

Buna ziua.
Am o intrebare in legatura cu bursele pt elevii cu probleme oftalmologice. Care sunt conditiile pt a beneficia de bursa, in ce situatii, ce dioptrii si ce alte conditii in legatura acordarea acestora. Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:44, 12 Martie 2016
CRITERII GENERALE din 7 octombrie 2011 de acordare a burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat

art.13
Bursele de ajutor social se acordă următoarelor categorii de elevi înscrişi la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat:
a) orfani sau bolnavi de TBC şi care se află în evidenţa dispensarelor şcolare ori bolnavi de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbţie grave, insuficienţe renale cronice, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice sau infestaţi cu virusul HIV ori bolnavi de SIDA sau care suferă de poliartrită juvenilă, spondilită anchilozantă ori reumatism articular, handicap locomotor; acordarea burselor pentru motive medicale se face pe baza certificatului eliberat de medicul specialist şi avizat de medicul de familie/medicul de la cabinetul şcolar;
...

art.14
Pentru obţinerea bursei de ajutor social, elevii majori sau părinţii/tutorii legal instituiţi/reprezentanţii legali ai elevilor minori depun la comisia de atribuire a burselor din unitatea de învăţământ, în termenul stabilit de aceasta, o cerere însoţită de acte care dovedesc dreptul de acordare a bursei de ajutor social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la bursa medicala Oana E84 Oana E84 Buna seara as dori sa știu și eu dacă copilul meu cu autism are dreptul la bursa medicală pe acest diagnostic. Va multumesc (vezi toată discuția)
Baiatul meu de 13 ani are diabet de tip 1 , poate primi bursa de la scoala? Bucur Alexandra Bucur Alexandra Buna seara .baiatul meu de 13 ani are diabet de tip 1 ..m-ar interesa daca poate lua si el bursa de la scoala ..unde anume as putea sa intreb ..si daca este o ... (vezi toată discuția)
Bursa sociala pentru facultate iuliagabriela010 iuliagabriela010 buna ziua,sunt studenta in anul 1 si vreau sa stiu care trebuie sa fie salariul pe persoana pentru a putea beneficia de bursa sociala,am intrebat si la ... (vezi toată discuția)