avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Subcontractare
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Subcontractare

Daca la o licitatie se merge cu subcontractare, in afara formularului pt subcontractare mai trebuie depuse si alte acte? in fisa de date se cere numai acest formular
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 11:04, 9 Noiembrie 2011
Daca fisa de date nu prevede alte documente atasate de formularul de subcontractare nu exista obligativitatea de a mai adauga alte documente. Totusi, din experienta va pot spune ca ar fi indicat sa atasati de acest formular si o copie dupa CUI-ul firmei certificata "conform cu originalul", precum si declaratia de eligibilitate completata pentru firma subcontractanta.Dar, repet, daca fisa de date nu prevede pentru subcontractant decat formularul de subcontractare nu va revine nici o obligativitate de a mai atasa si alte documente. In cazul descalificarii pentru lipsa altor documente nespecificate in fisa de date puteti face contestatie.
De asemenea ar putea sa mai prezinte declaratia privind calitatea de participant cu bifarea "ca subcontractant al ............" si este obligatoriu sa prezinte documente ce atesta indeplinirea unor cerinte minime de calificare daca se iau in calcul resursele subcontractantilor (personal, utilaj etc.).
art.11, alin.7) din HG 925 - "Autoritatea contractanta nu are dreptul de a impune indeplinirea unor criterii de calificare pentru eventualii subcontractanti, dar resursele materiale si umane ale subcontractantilor declarati se iau in considerare pentru partea lor de implicare in contractul care urmeaza sa fie indeplinit, daca sunt prezentate documente relevante in acest sens."
In situatia in care nu a dat alte precizari, AC poate cere clarificari privind resursele sau alte elemente, dar nu poate exclude un ofertant care nu le-a depus initial.
Subscriu colegelor mariarux si sighiart: nu va costa nimic sa mai depuneti alte documente ptr.subcontractant -CUI, resurse, etc.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta inacceptabila ? twisted111 twisted111 Buna ziua, Revin cu alte intrebari si sper sa primesc niste lamuriri. In fisa de date a achizitiei una din cerinte era semnarea unui formular de catre ... (vezi toată discuția)
Subcontractantul trebuie sa depuna certificate iso? cessyghe cessyghe Buna ziua! As dori sa stiu daca, in calitatea de participant la procedura ca subcontractant, trebuie sa fac dovada certificarilor ISO; mentionez ca in fisa de ... (vezi toată discuția)
Conditii de participare ibitza78 ibitza78 AC are in Fisa de date, dupa fiecare cerinta de calificare, mentiunea \\"[i]Atentie! Vor fi descalificati ofertantii care omit sa prezinte documentele ... (vezi toată discuția)