avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Se considera livrare intracomunitara?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Se considera livrare intracomunitara?

Buna ziua
O livrare de produse finite de la o soc. romaneasca catre alta soc. rom. cu locul livrarii in Italia, se considera livrare intracomunitara?
Si o alta intrebare, soc.romaneasca care primeste marfa in Italia, are un cod de tva din Italia dar emis pe numele administratorului(persoana fizica) se poate folosi pt. firma?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ASUL28 , utilizator 13:50, 9 Noiembrie 2011
1.factura proforma (furnizor)-in baza ei ati incasat un avans pentru marfa?
incasarea sumei in valuta
5124 conturi curente in valuta=419 XClienti - creditori-firma X-din Romania care avea banii
2.factura fiscala-client p.f. cu VIES -valid
411Y-clientul extern (peroana fizica care avea Cod VIES valid)=707-venit din vanzari marfurilor:
si descarcarea gestiunii furnizorului a marfurilor vandute, tinand cont de coeficientul “K” de repartizare a adaosului calculat pentru fiecare luna
%=371
607
378
4428
3.decontarea avansului primit-Un proces verbal prin care firma X face plata in numele clientului dvs. Y -p.f.cu codul VIES-sau pe OP sa fie facuta mentiunea , plata pentru Y.
419X=411Y

Inteleg ca intrebarea dvs se mai refera si la evidenta pe care trebuie sa o faca firma X- care a platit banii in contul dvs(furnizor)-pentru marfa pe care ati livrart-o in beneficiul administartorului - adica clientu dvs. Y
1.plata( care furnizor-)
455(administratorul)=5124 conturi curente in valuta
Sper ca am reusit sa va ajut -daca intrebarea era mai clara -poate ca si raspunsul era mai bun.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii in ue sorinapopescu sorinapopescu Buna ziua! As avea si eu o itrebare, sper ca ma puteti ajuta. Daca o fimra din RO platitor de TVA, preasteaza servicii de ex in Ungaria catre persoane ... (vezi toată discuția)
Transport produse in ue dragoianu dragoianu Firma este invitata sa faca o prezentare de moda in strainatate,daca acolo solicita cineva sa comande sau sa cumpere un produs,ii fac factura in lei cu ... (vezi toată discuția)
Facturare madalina_oprea madalina_oprea E POSIBIL CA O FIRMA ROMANEASCA SA FACA O FACTURA UNEI FIRME ITALIENE SI SA LIVREZE MARFA UNEI FIRME ROMANESTI? SE POATE SPECIFICA PE FACTURA CA DESTINATIA ... (vezi toată discuția)