avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită conexare executare
Discuție deschisă în Executare silită

conexare executare

o executare pe acelasi imobil, inceputa de doi creditori la acelasi executor poate fi conexata si de executorul investit sau doar de instanta..
intreb:hm: ca ma afecteaza la distributia pretlui in caz de conexare
Cel mai recent răspuns: ContSters221975 , utilizator 19:20, 1 Noiembrie 2011
Codul de Procedura Civila Cartea a V - a Despre executarea silita art. 601 - 883 specifica urmatoarele:

Art. 633. – (1) Când, privitor la aceleasi bunuri, se efectueaza mai multe executari silite, de catre executori judecatoresti diferiti, instanta de executare în circumscriptia careia a început prima executare, la cererea persoanei interesate sau a oricaruia dintre executori, le va conexa, dispunând sa se faca o singura executare de catre executorul judecatoresc care a îndeplinit actul de executare cel mai înaintat, iar daca executarile sunt în acelasi stadiu, de catre executorul judecatoresc care a început cel dintâi executarea.
(2) Daca au fost pornite executari silite de catre un executor judecatoresc si un executor fiscal asupra acelorasi bunuri ale debitorului, instanta, tinând seama de circumstantele cauzei, va dispune conexarea fie în favoarea executorului judecatoresc, fie în favoarea executorului fiscal, dispozitiile alin. (1) aplicându-se în mod corespunzator.
(3) În cazul în care dispune conexarea executarilor, instanta, prin încheiere, se va pronunta si asupra cheltuielilor de executare efectuate pâna în momentul conexarii. Totodata, va dispune trimiterea dosarelor conexate la executorul desemnat potrivit alin. (1).
(4) Dupa conexare, procedura de executare va continua de la actul de urmarire cel mai înaintat.
(5) Desistarea, dupa conexare, a oricaruia dintre creditorii urmaritori, nu va putea sa împiedice continuarea executarii de la actul de executare cel mai înaintat.
(6) În cazul executarilor silite aflate pe rolul aceluiasi executor, conexarea se va dispune de executor, prin încheiere, data cu citarea partilor, dispozitiile alin. (3) aplicându-se în mod corespunzator.
eh..am citi si io textul asta..
dar intrebarea e daca sunt la acelasi executor..
Paragraful 6 spune ca daca sunt la acelasi executor acesta poate dispune conexarea prin incheiere cu citarea partilor.
multumesc
se poate conexa si daca celalalt creditor are drept debitor doar unul din soti devalmasi?
sau cum afecteaza asta distributia pretlui, in situatia in care ambele creante sunt chirografare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conexare dosare executare silita stelarman stelarman Buna dimineata! Avem urmatoarea problema: exista doua dosare de executare silita cu acelasi debitor, acelasi creditor initial (banca) , acelasi creditor final ... (vezi toată discuția)
Executare inceputa de executor bancar si continuata de executor judecatoresc morozancarmen morozancarmen Intrebarea mea este cine poate continua executarea atunci cand pe acelasi imobil este inscrisa o ipoteca in favoarea bancii si o somatie la cererea unui ... (vezi toată discuția)
Executare silita kamy_dani kamy_dani as dori sa stiu daca se poate face o executare silita la 2 instante diferite (vezi toată discuția)