avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare inceputa de executor bancar si continuata de ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare inceputa de executor bancar si continuata de executor judecatoresc

Intrebarea mea este cine poate continua executarea atunci cand pe acelasi imobil este inscrisa o ipoteca in favoarea bancii si o somatie la cererea unui executor judecatoresc. Vanzarea poate fi facuta de executorul judecatoresc cu citarea bancii ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:31, 16 Februarie 2010
codul de procedura civila prevede asa:
Art. 373-4
Cand privitor la aceleasi bunuri se efectueaza mai multe executari silite, instanta de executare in circumscriptia careia a inceput prima executare, la cererea persoanei interesate, va putea sa le reuneasca, dispunand sa se faca o singura executare de catre executorul judecatoresc care a indeplinit actul de executare cel mai inaintat, iar daca executarile sunt in acelasi stadiu, de catre executorul judecatoresc care a inceput cel dintai executarea, chiar daca ele au fost pornite de organe de executare diferite, in afara de cazul in care legea prevede altfel.
In cazul in care dispune conexarea executarilor, instanta, prin incheiere, se va pronunta si asupra cheltuielilor de executare efectuate pana in momentul conexarii. Totodata, va dispune trimiterea dosarelor conexate la executorul judecatoresc desemnat potrivit alin. 1.
Desistarea, dupa conexare, a oricaruia dintre creditorii urmaritori nu va putea sa impiedice continuarea executarii de la actul de executare cel mai inaintat
Este bine sa aveti un avocat in acest caz.
Situatia nu este simpla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conexare dosare executare silita stelarman stelarman Buna dimineata! Avem urmatoarea problema: exista doua dosare de executare silita cu acelasi debitor, acelasi creditor initial (banca) , acelasi creditor final ... (vezi toată discuția)
Conexare executare ContSters221975 ContSters221975 o executare pe acelasi imobil, inceputa de doi creditori la acelasi executor poate fi conexata si de executorul investit sau doar de instanta.. intreb:hm: ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita kamy_dani kamy_dani as dori sa stiu daca se poate face o executare silita la 2 instante diferite (vezi toată discuția)