avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum poate angajatul sa verifice daca i-au fost platite ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum poate angajatul sa verifice daca i-au fost platite contributiile (de sanatate)?

Cum poate un angajat caruia i s-a refuzat eliberarea unei adeverinte de la angajator sa verifice daca acesta i-a platit contributiile la fondul de sanatate?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:02, 22 Septembrie 2008
Potrivit art.34 alin.5 din Codul muncii, la solicitarea salariatului angajatorul este obligat să elibereze un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate.

Pentru a verifica daca angajatorul va platit contributia de asigurari sociale, puteti solicita Casei Judetene de pensii eliberarea unui certificat de stagiu de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta de vechime de la multinationala lucian1956 lucian1956 Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: O persoana a lucrat la o multinationala mai multi ani. A incheiat contractul cu aceasta multinationala si i s-a ... (vezi toată discuția)
Refuz dosar somaj pacepa_2001 pacepa_2001 In cazul unei concedieri colective, exista in lege (eu unul nu am gasit#-o#-o#-o) obligatia societatii de a elibera adeverinta cu stagiul de cotizare pentru ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!pe data de 3 mai anul acesta m-am angajat, de când ... Adela32@ Adela32@ Bună ziua!pe data de 3mai anul acesta mam angajat ,de când sunt asigurata la casa de asigurari de sanatate? Va mulțumesc (vezi toată discuția)