avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Crima organizata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Crima organizata

buna ziua , va rog sa ma ajutati intr-o problema care pt mine a devenit obsesie.pe 20 iulie am fost dusa la diicot dupa perchezitie acasa de unde mi s a ridicat hardul. in fata procuroarei am aflat ca as fi facut parte dintr un grup format din 15 fete si 2 baieti. nu cunosteam pe nimeni dintre cei de acolo si nimeni nu ma cunostea pe mine . in anul 2004 am fost contactata de un baiat care mi a spus daca vreau sa fac rost de bani nefiind vb de prostitutie. mi a explicat ca el se da fata pe internet barbatii se indragostesc si i trimit bani pt asta avand nevoie de un nume feminin.am acceptat. am scos pana in 2008 rar cateodata si o data la 3 -4 luni. in 2008 m am dus la banca vrand sa mi deschid un cont fata de acolo mi a zis ca sunt pe o lista a crimei organizate . atunci l am contactat si l am intrebat in ce ma bagase , el spunand ca nu am de ce sa ma ingrijorez ca nu s a intamplat nimic . atunci m am oprit banuind ca ceva nu este in regula. dupa ce am vazut si la televizor mai multe descinderi pana in 2008 nemaiauzind despre fraude informatice banuiala mea a devenit mult mai intensa. am spus tot doamnei procuroare .eu si inca o fata am fost eliberate ,restul fiind arestati. au urmat drumuri sapt. la igp unde cu ajutorul meu acel baiat a fost arestat in sept . eu nu mi am luat avocat , doamna procuroare spunandu mi ca daca dansa nu m a arestat nu ma va aresta nimeni ,contand f mult colaborarea mea , faptul ca nu am stit ceea ce fac, nu faceam parte din acest grup . acum nu stiu ce trebuie sa fac la prima infatisare ,eu neavand avocat , ce se va intampla cu mine, va rog sa ma ajutati .pot sa merg pe mana avocatului din oficiu? ce pedeapsa pot lua ?multumesc
Angajati-va un avocat care sa studieze dosarul. Este foarte complicata situatia si doar un avocat care studiaza dosarul va poate spune ce riscati.
Sfatul meu este sa va angajati neaparat avocat.Ati putea fi acuzata de complicitate sau tainuire .
Va recomand sa va angajati cat mai repede un avocat caruia sa-i explicati toata starea de fapt si sub nicio forma sa nu mai dati declaratii decat in prezenta acestuia si, numai daca acesta considera necesar ca este oportun sa faceti astfel de declaratii!
Atentie, aveti dreptul si nu obligatia de a da declaratii dar, tot ceea ce declarati poate fi folosit si impotriva dv.!
Organele de urmarire penala sunt obligate de a strange probele in vederea stabilirii vinovatiei unei persoane care a savarsit o fapta penala, iar nu dv. aveti obligatia de a face dovada nevinovatiei si aveti dreptul de a demonta acuzatiile ce vi se aduc. ;)
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
Corina Capotã, Avocat
Saptamana trecuta a fost prezentarea de material, m am uitat si eu prin dosare, la mine nu sunt interceptari telefonice, conversatii messenger, poze , doar foile care dovedesc ca am scos bani prin western union si reclamatiile .acum sa astept pana imi vine citatie de la tribunal sa angajez un avocat ? care ar fi suma la care sa ma astept a-mi fi ceruta pt a fi reprezentata de un avocat la tribunal? multumesc
citatia se emite inainte cu cateva zeci de zile de a avea loc procesul,tocmai pentru a se putea studia dosarul,si a se putea angaja avocat.daca nu puteti face rost de bani pana la primul termen,puteti cere o amanare.avocatul o sa va coste destul de mult.

daca veti fi acuzata de tainuire,scapati de latura civila.nu trebuie sa restituiti banii,decât în raport cu valoarea bunurilor ce fac obiectul tăinuirii, iar nu în solidar la acoperirea întregului prejudiciu cauzat prin infractiune.

Pentru a ne afla în prezenţa infracţiunii de tăinuire, este necesar ca inculpatul să nu participe în nici un mod la săvârşirea infracţiunii ci, potrivit art. 221 Cod penal, doar să primească sau să înlesnească valorificarea unui bun, cunoscând că provine din săvârşirea unei fapte prevăzută de legea penală, dacă prin aceasta a urmărit să obţină un folos material.

Eu nu inteleg ce participatie ati avut.va sunau baietii,sau le dadeati web,sustinand ca sunteti tipul care se da fata?pentru ca atunci e complicitate,si se pedepseste cu aceeasi pedeapsa ca si fapta in sine.

daca ati luat banii,stiind ca baiatul savarseste o infractiune,atunci sunteti complice.
potrivit art. 26 din Codul penal, complice este persoana care cu intenţie, înlesneşte sau ajută în orice mod la săvârşirea unei fapte prevăzută în legea penală, sau care promite înainte sau în timpul săvârşirii faptei că va tăinui bunurile provenite din aceasta sau că va favoriza pe făptuitor, chiar dacă promisiunea nu este îndeplinită.



Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
Gabriela Mihai, Avocat

Alte discuții în legătură

4 capete de acuzare packardbell packardbell Buna ziua, in urma cu cateva luni ( 6 ) am facut o prostie . Un baiat si-a uitat protofelul la mine , eu mai prost de fel i-am luat buletinul m-am dus la banca ... (vezi toată discuția)
Mama invinuita de complicitate dany99 dany99 acum 2-3 luni fratele meu a comis o fapta prevazuta de art 360 cp si art 362 cp cand a comis fapta era impreuna cu mama care pur si simplu a stat in masina ne ... (vezi toată discuția)
Inselaciune caraba1 caraba1 daca are cineva cunostinte despre vreun caz de inselaciune prin sms?il rog daca poate sami zica ce au patit inculpatii (vezi toată discuția)