avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... 4 capete de acuzare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

4 capete de acuzare

Buna ziua, in urma cu cateva luni ( 6 ) am facut o prostie . Un baiat si-a uitat protofelul la mine , eu mai prost de fel i-am luat buletinul m-am dus la banca dar din contul lui ( doar cu buletinul pretinzand ca sunt el ) am scos vreo 6 mi de euro.
A facut plangere la politie , pana acum nu am fost chemat sa dau nici o declaratie insa am aflat din auzite ca sunt 4 capete de acuzare :
Furt ( buletinul )
Fals in acte ( Semnatura cand am ridicat banii )
Insusirea identitatii ( pt ca m-am dat drept el )
Si cica frauda.
Avocatul si politistul care se ocupa de dosar mi-au spus ca trebuie sa fac tot posibilul sa ma impac cu persoana careia i-am scos banii .
Problema sta in felul urmator : daca ma impac cu persoana respectiva se recupereaza prejudiciul isi retrage plangerea . Mai departe ce se intampla ? Exista vreo speranta sa imi dea cu suspendare ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:36, 14 August 2017
E mai complicata situatia, furt se poate retine in cazul cartii de identitate, dar in rest banca este persoana vatamata, acolo v-ati prezentat sub identitate falsa si ati savarsit infractiunea de inselaciune.
In cazul in care o sa se ajunga la o pedeapsa cu executare , se poate sa fiu dat urmarit internatonal ? Eu sunt in Spania iar in cazul de fata as prefera sa raman aici decat sa vin in tara sa execut titamai pedeapsa..
Asa cum prezentati, raportat la situatia de fapt si față de faptul ca va sustrageti, opinez ca se va emite mandat de arestare in lipsa.
Ar trebui sa va asumati consecintele faptei si sa va prezentati, veti fi prins pana la urma.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mie imi vine greu sa cred ca s-a comis fapta in acest fel.
Ar fi si functionarul bancar vinovat.

Presupunand ca ar fi adevarat ar fi bine sa cooperati cu oraganul judiciar si sa va angajati avocat pentru a fi aparat corespunzator.
Daca va sustrageti de la urmarirea penala si de la judecata veti ajunge dupa gratii.
Eu cred ca se poate ajunge la o pedeapsa cu suspendare daca va aparati cat se poate de bine.
Avocatul va poate ajuta foarte mult intrucat ar mijloci raporturile si cu organul de urmarire penala si poate sa incerce sa obtina o solutie buna inca din faza de urmarire penala in scopul de a evita sa ajungeti la inchisoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare packardbell packardbell Problema sta in felul urmator : In aceasta iarna am scos bani din contul unei persoane cu buletinul ei . momentan nu stiu care sunt acuzatiile pentru ca nu am ... (vezi toată discuția)
Insusire de bani sub identitate falsa! sebi96 sebi96 Buna! As dorii sa stiu ce pedeapsa risca cineva care a scos banii de abonamente ale altei persoane pretinzand ca este varul acestuia! (acesta fapta fiind ... (vezi toată discuția)
Citatie politie pentru un furt fara intentie Adi. P Adi. P Buna ziua, am decis sa postez si eu o intamplare a mea prosteasca, in cateva cuvinte si daca este cineva amabil sa imi dea un raspuns . Intr-o miercuri seara ... (vezi toată discuția)