avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda depasire viteza si nepurtare centura - ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda depasire viteza si nepurtare centura - obligatiile Politiei in proces

In plangerea contraventionala formulata la Judecatorie impotriva unui p.v. de constatarea depasirii limitei de viteza impusa si de nepurtare a centurii(sustine politistul) si inregistrate cu un aparat radar(cinemometru), dupa cum este notat in p.v. de constatare Politia Rutiera are :
- obligatia sa depuna ce documente? aceste documente trebuie sa fie in original sau sa fie certificate de catre Politie "conform cu originalul" pentru ca instanta sa tina cont de ele ?
- obligatia sa depuna inregistrarea video facuta cu camera video( si nu foto) din componenta radarului(cinemometrului) ?
- copiile documentelor solicitate de reclamant certificate de catre ea insasi ca fiind "conform cu originalul"? Daca nu sunt depuse in aceasta forma reclamantul poate solicita (conf C.p.c.) ca la primul termen de judecata sa ii fie prezentate originalele?
Si in plus lamuriti-mi un lucru, va rog, :
- de ce se depun planse foto necertificate si nu inregistrarea video (in fond si la urma urmei radarul e dotat cucamera video si nu cu camera foto) ?
- in ce conditii reclamantul poate solicita expertizarea filmarii aparatului radar pentru a-si putea dovedi nevinovatia?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nimar , utilizator 21:36, 2 Noiembrie 2011
daca erea un mcv nu aveti nici o sansa 100% vor prezenta ce a ce cere instanta .....
Dv nu aveti voie sa cereti politiei nimic dv doar faceti contestatia si aratati ce anume contestati. Instanta este cea care vacere politie sa faca dovada si sa-si justifice masurile luate.
Adrian.Tudor a scris:

Dv nu aveti voie sa cereti politiei nimic dv doar faceti contestatia si aratati ce anume contestati. Instanta este cea care vacere politie sa faca dovada si sa-si justifice masurile luate.


V-ati inselat Dle. consilier ; la termenul de astazi s-a solicitat in fata instantei ca intimata IPJ sa depuna inregistrarea video prin care contestatorul a fost inregistrat de aparatul radar intemeiat si pe Legea 218/2002, O.U.G. 27/2001, Legea 544/2001(a), Legea 554/2004(a), dar mai ales pe Conventia ptr. Drepturile Omului coroborat cu jurisrudenta C.E.D.O. .
Si mai mult decat atat contestatorul a tinut-o pe-a lui, una si buna, ca aparatul radar(cinemometrul) este dotat si omologat cu camera video si nu cu camera foto.

Si surpriza : dupa ce initial(pana sa fie invocata jurisprudenta C.E.D.O.) instanta a respins cererile contestatorului, dupa a admis toate cererile acestuia; inclusiv obligarea intimatei sa depuna toate inscrisurile depuse in copie xerox( atestat politist, certificat omologare radar, etc.) , in copie certificata "conform cu originalul".

Deci, Dle. Consilier : se poate !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veridicitate probe video/foto radar adixadi adixadi Cum pot sti care este momentul inregistrarii vitezei, daca pe imagine viteza este aceeasi de la inceputul si pana la sfarsitul inregistrarii? Imaginile apar ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda radar cfs cfs Buna ziua, As dori sa contest un PV prin care am fost sanctionat pentru depasirea vitezei in localitate (75 km/h). Sunt sigur ca nu am avut atat, sa zic ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera Bci20 Bci20 Am fost astăzi amânat pentru depășirea vitezei in localitate , deși știu sigur că nu aveam ani mult de 55km/h intre o zona cu 60. Am fost tras pe ... (vezi toată discuția)