avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... o cerere declarata admisa de CEDO, consecinte?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

o cerere declarata admisa de CEDO, consecinte?

in cazul declararii admise a unei cereri la CEDO pe art 3,6,8, consecintele hotararii atacate isi fac efectul si astazi, persoana fiind condamnata la o pedeapsa cu executare, credeti ca statul poate face vreun demers in privinta indreptarii erorilor pana la pronuntarea definitiva a CEDO?
Cel mai recent răspuns: Diana-Elena Dragomir , Avocat 18:50, 31 Octombrie 2011
Din nefericire, pana cand Curtea Europeana nu va condamna definitiv Statul Roman, nu exista nici o cale de "indreptare" a situatiei Dvs. pe plan national.
Reforma Curtii din 2010 nu aduce, din pacate, nici un instrument aditional prin care un Stat sa poata fi tras la raspundere inainte de a se constata definitiv o incalcare a Conventiei Europene.
Dimpotriva, s-au introdus criterii suplimentare de admisibilitate...
Nu este cazul Dvs insa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportul pe 2010 al cedo cu privire la romania allissa allissa Pe Site-ul Curtii, in limbile engleza si franceza exista o [b]statistica pe 2010 [/b]unde ... (vezi toată discuția)
Sesizare la cedo RomeoDorian RomeoDorian Poate fi sesizată CEDO dacă, deși au trecut cele 6 luni prevăzute ca termen de la comunicarea hotărârii definitive a ultimei instanțe, după această ... (vezi toată discuția)
Nelamurire vasile2013 vasile2013 In cazul in care mi-a fost admisa actiunea la CEDO pot solicita si ulterior- dupa aceasta data-, printr-o actiune interna repararea prejudiciului cauzat prin ... (vezi toată discuția)