avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract - cand se prescrie ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract - cand se prescrie ?

Buna dimineatza,
As avea o intrebare legata de prescrierea urmatorului contract de imprumut scris de mana.
Contractul este facut in februarie 2009 si suma trebuie recuperata pana la data de 1 februarie 2015, cu rate lunare.
Ce e de facut in cazul in care nu se mai primesc ratele scrise in contract si care este data de prescriere a contractului ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 10:35, 31 Octombrie 2011
Data prescriptiei dreptului de a obtine dreptul patrimonial in instanta in acest caz intervine la 3 februarie 2018 pentru intreaga suma imprumutata.

2 feb 2018 este ultima zi in care puteti expedia sau depune cererea de pretentii.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
Albert Kurtyan, Consilier juridic
Multumesc pt raspuns.
Ce sanse sunt pt recuperarea banilor din contractul de imprumut ? E posibil sa nu se poata recupera ?
Data de pierdere a valabilitati contractului , adica nu se mai platesc ratele , este data prevazuta in contract ,dar nu se pierde dreptul de recuperare , care poate fi realizat printr-un nou contract sau prin instanta apoi executorul judecatoresc.Dreptul de a pretinde sa se plateasca ratele de cel imprumutate ,daca intrerupe plata ,este de 3 ani de la ultima plata facuta , cu conditia de nu se fi facut nici o interventie prin corespondenta de a obliga platitorul sa faca plata ratelor. Aceste precizari il privesc pe cel ce a dat imprumurul , in cea ce-l priveste pe platitor ,daca nu a primit nici o somatie de plata a ratelor , data prescriptiei este tot de 3 ani ,adica de a nu mai fi obligat sa plateasca ratele si curge de la data expirarii valabilitati prevazuta in contract .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut pentru un sa Thora Thora as vrea sa va rog daca se poate sa ma lamuriti asupra acestui aspect, motiv pentru care am sa prezint la modul concret despre ce este vorba. care sunt ... (vezi toată discuția)
Executare silita si implinirea termenului de prescriptie ioncamelia ioncamelia Buna ziua, As dori va rog un raspuns cat mai clar vav de termenul de executare silita dar si prescriptie in privinta unui credit bancar. acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Cerere biroul de credite ContSters215676 ContSters215676 Buna seara Un prieten are o datorie prescrisa insa doreste sa faca o cerere catre Biroul de credite si sa solicite confirmarea daca mai este inregistrat acolo ... (vezi toată discuția)