avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de imprumut pentru un SA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de imprumut pentru un SA

as vrea sa va rog daca se poate sa ma lamuriti asupra acestui aspect, motiv pentru care am sa prezint la modul concret despre ce este vorba.

care sunt conditiile si baza legala pentru un contract intre un SA si o persoana fizica sau un SA si o alta firma?
acel SA imprumuta suma de 90.000 euro pe o luna de zile, fara dobanda. E vorba de o nevoie urgenta de bani care urmeaza a fi restituiti in termen de o luna. Varianta dorita este cea de a imprumuta de la o persoana fizica, daca nu , merge si de la o alta firma.

As vrea sa stiu ce trebuie facut si in ce conditii. Si daca se poate, un articol de lege.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 11:24, 8 Iunie 2009
Pentru imprumutator persoana fizica - imprumutat - persoana juridica,
Nu exista conditii.
Se face pur si simplu un contract de imprumut (fie sub semnatura privata, fie la notar, unde se va taxa)
Nu exista articole de lege care sa reglementeze imprumurile comerciale sau private.

Pentru imprumutator - firma si imprumutat - persoana fizica,
Aceasta operatiune este strict interzisa si sanctionata serios. (se poate imprumuta doar max. 5000 EURO, doar administratorului sau actionarului) Legea 31/1990.

Alberto Kurtyan
multumesc pentru raspuns
Simplul imprumut nu este posibil daca nu este vorba de un actionar(in aceste conditii ar opera eventuala majorare de capital).
Dar puteti sa faceti o sociere in participatiune in care suma respectiva sa se regaseasca in aportul adus in aceasta asociatiune de catre respectivul asociat si pe urma vedti cum desfiintati aceasta asociatiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionarii unei societati avram florina avram florina Buna ziua. Am urmatoarele 2 nedumeriri: 1) O firma are capital social subscris 100 000 ron, prin aportul a 2 asociati : X - persoana fizica, si Y - ... (vezi toată discuția)
Contract - cand se prescrie ? sunshine83 sunshine83 Buna dimineatza, As avea o intrebare legata de prescrierea urmatorului contract de imprumut scris de mana. Contractul este facut in februarie 2009 si suma ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua srl -uri angela23 angela23 Buna ziua, Trebuie sa fac un contract de imprumut intre 2 SRL -uri dar din cate stiu nu este legal. Totusi seful meu imi cere sa gasesc o varianta ... (vezi toată discuția)