avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Folosirea imaginii fara acord
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Folosirea imaginii fara acord

Buna ziua,
de ceva timp cineva se foloseste de pozele mele la avatarul lui de la messenger, isi face conturi pe diverite site-uri si trece datele mele. va rog sa-mi spuneti ce masuri pot lua? cu ajutorul unui program gasit pe net am reusit sa obtin cateva informatii din fullheader(caci mi-a trimis si cateva mail-uri in care ma ameninta, imi aducea injurii mie cat si familiei mele ) despre adresa lui de internet: compania de cablu, ip-ul de net etc .as putea cere companiei de cablu sa-mi spuna adresa de unde s-a facut acest id de mess? as putea face o plangere vis-a-vis de acest id si compania de cablu sa ia masuri( blocare acces sau ceva de genul)?sau ce drepturi am eu in calitate de proprietar al pozelor ?
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
marce13, utilizator
Cel mai recent răspuns: marce13 , utilizator 14:20, 1 Noiembrie 2011
Da, puteti face o actiune "in raspundere delictuala", pe temeiul disp. art.74 si urm. Noul Cod Civil (Dreptul la viata privata), unde puteti solicita daune morale. (Consultati articolele respective.)
Multumesc pt raspuns.
Insa impotriva cui sa fac actiunea? Cum as putea afla identitatea lui? Compania de cablu imi poate furniza datele necesare daca fac o plangere? Nu stiu de unde sa incep, asta e mai greu. Am sunat la politie, am spus ca sunt hartuita si amenintata si mi s-a raspuns ca la ei nu ma baga nimeni in seama decat daca se ajunge la ceva grav...adica ce? Sa astept sa se intample ceva cu copiii sau cu mine? Chiar nu exista leac de cojocul unor indivizi ca acestia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de identitate,hartuire si amenintare pe internet gughi88 gughi88 Buna ziua, Am o mare problema de 2 ani de zile. O anumita persoana,anonima si-a facut un cont de facebook cu pozele mele.Am contactat facebook-ul,au sters ... (vezi toată discuția)
Uz de fals-iduri de mes!!! u1919 u1919 is f disperat am si diabet si o anumita persoana mio zis ca ma da in judecata ptr uz de fals iduri de mess ....astept un raspuns!ce pot face in cazu asta?cat ... (vezi toată discuția)
E ilegala utilizarea fotografiei altuia ca avatar? zurli10 zurli10 Buna ziua. In urma cu cativa ani, o persoana si-a facut un id, insa nu cu numele lui adevarat, ci a folosit unul fals, dar care poate exista in tara. De ... (vezi toată discuția)