avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Noua taxa de inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Noua taxa de inmatriculare

Buna ziua,

Am o nelamurire cu privire la noua lege privind taxa auto

Situatia este in felul urmator:

1. Pers fizica, achizitionez masina in leasing in anul 2006
2. In anul 2009 platesc ultima rata de leasing + vama + acciza pt ca masina este produsa in afara UE. Cu aceasta ocazie devin proprietarul masinii.

Intrebarea mea este urmatoarea:

Daca vand acum aceasta masina, trebuie sa platesc taxa auto?

Va multumesc pt ajutor
Cel mai recent răspuns: cosmin_p , utilizator 13:31, 10 Ianuarie 2012
Cumparatorul ,daca o cumpara acum inainte de intrarea noii legi in vigoare ,nu plateste taxe de poluare
Larisa Dudciuc a scris:

Cumparatorul ,daca o cumpara acum inainte de intrarea noii legi in vigoare ,nu plateste taxe de poluare

Va multumesc pt raspuns. Inteleg ca dupa ce noua lege va fi activa in momentul vanzarii va trebui achitata si taxa de poluare? In talonul masini apare ca data de inmatriculare 07.2009. In 2009 nu s-a platit taxa de prima inmatriculare pt ca atunci masinile care plateau acciza erau scutite de aceasta taxa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa poluare masina inmatriculata in ro tavitara tavitara buna ziua va rog sa imi spuneti daca stiti de urmatorul aspect priuma data avem urmatorul pasaj din lege : [i](2) Pentru autovehiculele înmatriculate ... (vezi toată discuția)
Platesc taxa de mediu? radupr radupr Buna seara, va retin atentia cu mai multe intrebari. In anul 2012 am achizitionat o masina productie 2005, inmatriculata prima data in Romania in august ... (vezi toată discuția)
Acte auto in neregula dimamonicaelena dimamonicaelena Buna seara. Am achizitionat o masina second-hand care a fost cumparata prin leasing de o firma.Dupa o perioada de timp administratorul firmei a trecut masina ... (vezi toată discuția)