În asociația noastră a intervenit următoarea situație, generată de nemulțumirea a 2 membri ai comitetului care au mai atras încă 2 de partea lor (comitetul fiind format din 16 membri, unul decedat):
- au organizat o „ședință” (cu 5 membri) la care s-a convocat Adunarea generală;
- la observația mea că acea ședință nu a fost legal convocată, de către 1/2+1 din membri, au întocmit un convocator cu care s-au prezentat la toți membri, majoritatea au semnat;
- s-a ținut ședința comitetului, l-a care au participat tot 5 membri, ceilalți fiind neinteresați de ordinea de zi. Practic, 11 din membrii Comitetului sunt susținătorii mei;
- la începerea ședinței m-am prezentat și eu, constatând și atrăgând atenția celor prezenți că nu au cvorum;
- ulterior este afișată o convocare la Adunarea generală, fiind anunțată și data Adunării reconvocate pentru cazul în care prima nu va întruni cvorumul necesar;
- la prima Adunare s-au prezentat 7 persoane - comitetul de inițiativă format de cei 4, și încă 3 persoane printre care și eu. Aceștia din urmă am părăsit ședința după ce ne-am expus punctul de vedere;
- s-a ținut și Adunarea reconvocată, la care nu am participat, mi s-a spus că au fost circa 12 persoane (în condițiile în care sunt 178 de apartamente în asociație);
- s-a afișat Hotărârea Adunării prin care este demis președintele, este restrâns Comitetul la (ați ghicit!) cei 4 plus încă 2 care habar nu aveau, s-a dispus predarea documentelor, a ștampilei, etc.
Eu am fost plecat câteva zile, însă înainte de plecare am discutat cu toți ceilalți membri ai Comitetului și am stabilit data pentru o Adunare generală serioasă, în care să prezentăm un raport de activitate, situația financiară a asociației și să alegem și alte organe de conducere - comitet, președinte, cenzori.
Totuși, această hotărâre a uzurpatorilor m-a făcut să mă întreb dacă nu ar trebui să întreprind ceva împotriva lor, să mă adresez justiției? Toți cu care am vorbit îmi dau dreptate în sensul că nu este posibil ca un grup de 4 persoane să hotărască pentru 178, însă, legal, cum ar trebui să reacționez?
Inainte de toate trebuie citit statutul asociatiei.
Daca in statut este prevazut un comitet de 16 membri, actiunea comitetului de initiativa este nestatutara, intrucat trebuia convocata AG pentru modificarea statutul si, ulterior, de alegeri pentru comitet.
Din informatiile prezentate nu rezulta alegerea noului presedinte...
Delegare
123321123
presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)