avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hotarare drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hotarare drepturi salariale

Salutare!
Mama mea are o hotarare definitiva prin care fosta firma este obligata sa ii plateasca drepturile salariale pentru doua luni (firma si-a inchis punctul de lucru si a uitat sa plateasca salariile pentru doua luni).
Cum trebuie sa procedeze? Trebuie sa plateasca un executor judecatoresc sau executorul isi adauga propriile cheltuieli de executare pe care le suporta firma (m-as mira sa fie asa)? Cum se poate face executarea silita fara a fi nevoie sa mai cheltuiasca alti bani?
Au vreo sansa oamenii escrocati din Romania?
Ce ar trebui sa faca in continuare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:08, 2 Noiembrie 2011
@freeelis
Am facut acest lucru astazi. Am trimis prin posta cu AR si valoare declarata aceasta cerere.
Care este situatia: La adresa sediului social sta o ruda care sustine ca acolo nu isi mai are sediul firma respectiva desi pot dovedi cu acte de la ONRC ca firma nu a solicitat schimbarea sediului social. Ma astept deci ca ruda sa refuze sa primeasca respectiva cerere iar plicul sa se intoarca. La adresa ne-am lovit de refuzul rudei de a inregistra cererea. Firma nu are fax si nici e-mail! Mai pot depune acea plangere penala dupa 15 zile daca firma nu inregistreaza cererea?
Da, puteti depune plangere penala ...
freeelis a scris:

@freeelis

De cand? In termen de 15 zile de la data refuzului primirii cererii de executare?
Iti multumesc!
oroles2010 a scris:

freeelis a scris:

@freeelis

De cand? In termen de 15 zile de la data refuzului primirii cererii de executare?
Iti multumesc!

Daca va refuza primirea cererii sau a scrisorii , atunci imediat dupa primirea returului scrisorii va puteti adresa politiei cu plangerea penala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi salariale. nic s nic s In urma actionarii in judecata pentru drepturi salariale neacordate, fosta unitate refuza sa acorde aceste drepturi salariale.M-am adresat conducerii unitatii ... (vezi toată discuția)
Executare hotarare judecatoreasca boccca boccca am o hotarare judecatoreasca prin care fostul angajator trebuie sa-mi plateasca drepturile salariale neacordate (definitiva si executorie, cu drept de recurs, ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hot.judecatoresti gabianghel gabianghel buna ziua! in data de 16.06.09 am obtinut o hotarre judecatoresca prin care angajatorul meu este obigat sa platesca salariile restante.am asteptat hotarea ... (vezi toată discuția)