avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru CCC si alocatia de stat pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru CCC si alocatia de stat pentru copii

Buna
Sunt si eu interesata sa aflu daca pot beneficia de indemnizatia de gravide (cei 200 Ron si cea care se calculeaza in functie de salariu-600 Ron) daca am lucrat pana in OCTOMBRIE 2010 si am nascut in SEPTEMBRIE 2011.
Pana in ce luna trebuia sa figurez ca si angajata pentru a beneficia de aceste 2 indemnizatii?
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:02, 3 Noiembrie 2011
Pentru a obtine indemnizatia de care vorbiti trebuie sa realizati venituri profesionale cu 12 luni anterior masterii, sau sa fiti in somaj care constituie perioada asimilata, altfel nu beneficiati de indemnizatie de concediu pentru cresterea copilului
1.- Puteti beneficia de alocatia de stat pentru copii in suma de 200 lei lunar pana ce copilul va implini 2 ani si apoi, pana la 18 ani, de 42 lei lunar.
- Mergeti la Primarie cu actele de identitate si certificatul de nastere a copilului.

2. Indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani nu o puteti primi decat daca in cele 12 luni premergatoare nasterii ati avut venituri impozabile din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (concedii medicale, concediu de maternitate, somaj indemnizat etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata, indemnizatie crestere copil lauraadel87 lauraadel87 Buna seara! Lucrez din 15 martie 2013,cu 2 ore (225lei) , insa in luniile august, decembrie 2013 si ianuarie 2014 am fost in concediu fara plata.In cazul in ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil? alexa221 alexa221 nu am serviciu si sunt insarcinata. am doar 2 luni descoperite .daca imi platesc eu din mana pot beneficia de cei 800lei? ce ar trebui sa fac? va multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil giulia07 giulia07 Buna ziua! As dori sa aflu de ce vechime in munca(sau ce perioada lucrata) are nevoie o viitoare mamica pentru a beneficia de acea indemnizatie pentru ... (vezi toată discuția)