avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general proces verbal productie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

proces verbal productie

Buna ziua. Lucrez la o statie de betoane, si m-ar interesa cum as putea sa intocmesc atat scriptic cat si in contabilitate, produsele finite ce rezulta din fabricarea betonului. Exemplu din 2,4 mc de beton turnati imi rezulta 197 de buc borduri. Ii intocmesc bon de consum pentru betonul turnat, dar mi-ar trebui un proces verbal de productie ( nu stiu daca asa se numeste) cu care sa ma incarc cu nr. de bucati rezultate ( un fel de intrare cu care raman pe stoc), pe care uleterior le vand.
Eventual un model de proces verbal si cum inregistrez in ctb ( program Verisan- MENTOR) Va multumesc si astept un raspuns cat mai repede.
Cel mai recent răspuns: danalungu , utilizator 12:08, 4 Noiembrie 2011
E acoperitor sau obligatoriu intocmirea NIR-ului?
Va intreb pentru am facut pentru mai multe unitati (printre care si de productie) circuitul documentelor si n-as vrea sa fi gresit(as avea multe de rectificat- desi stiu ca nu e o scuza).
Doamna lucrez in firma de constructii. Acum 4 ani nu se faceau NIR-uri nici in aceasta. In urma unui control , in anul 2008 ni s-a spus ca este obligatorie si intocmirea NIR-ului. Ne-am conformat si anul acesta, in urma unui alt control nu au mai fost probleme.
Va rog frumos daca se poate sa-mi transmiteti un model de raport de productie.
Sa vad daca am inteles : Raportul de productie ar trebui sa contina ceea ce am consumat eu pentru fabricarea unei bucati de dale, armatura si manopera. NIR-ul ar trebui sa fie 345=401, iar vanzarea pe baza de factura 711=345

Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Model de raport de productie am adaugat eu acum la documente utile, il puteti descarca de acolo.

www.avocatnet.ro/content/con...

NIR-ul se inregistreaza 345=711, nu la 401, pentru ca nu exista furnizor.

Descarcarea gestiunii se inregistreaza 711=345.

Vanzarea produselor finite se inregistreaza 411=701/ 4427.

Acum ati inteles?

Va multumesc mult. O zi placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Materiale consumabile? luciapap luciapap Vrem sa facem pt nevoi proprii,niste caruciore,sa cumparat tot ce trebuie pt aceste carucioare(roti,teava....).Cum le inregistrez acestea?Mate. consumabile? (vezi toată discuția)
Casa si bon de consum Crinisor Crinisor Buna seara, in registrul de casa se trece si suma de pe z-ul de casa, la rubrica incasari? este vorba despre societate cu vanzare cu amanuntul, alimentatie ... (vezi toată discuția)
Produse finite si productia in curs de executie corish corish Buna ziua!As avea si eu nevoie de niste lamuriri.In cazul unui produs finit returnat de client ca fiind neconform, cum procedez? Imi este clar ca trebuie sa-l ... (vezi toată discuția)