avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Copie Revisal de la angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Copie Revisal de la angajator

Buna ziua,

Stie cineva cum poate obtine un salariat copie de pe Revisal de la angajator? Societatea respectiva este inregistrata in Giurgiu. Daca persoana respectiva nu mai poate lua legatura cu angajatorul, sau angajatorul refuza sa ii dea copia, exista posibilitatea de a merge cu o cerere la ITM Giurgiu si de a obtine de acolo inregistrarile din Revisal?

De asemenea, ma intereseaza cum se poate dovedi ca angajatorul a refuzat sa elibereze copia? Solicitare catre societate trimisa prin posta cu confirmare de primire?

Multumesc mult
Rodica
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
_Rodica, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 20 Mai 2014
Ceea ce doriti dvs sa primiti nu este tocmai corect scris.Ce anume va intereseaza? daca s-a depus/inregistrat revisalul la ITM? adeverinta pt. perioada lucrata?
Adeverinta pentru perioada lucrata si data cu care s-a incheiat contractul de munca. Scuze pentru exprimarea neclara
Scrieti o cerere (catre firma unde ati lucra) in care solicitati aceasta adeverinta (cereti nr. de inregistrare)

Nu uitati sa va faceti o copie dupa ce aveti adv. inregistrata.
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
lilid, utilizator
Da, multumesc de raspuns, doar ca e un pic mai complicat, firma a trecut prin niste schimbari majore, asa-zisul birou este acasa la Administrator, dumnealui nu e genul cooperant, iar salariatul respectiv nu e interesat in a-i face vreo reclamatie sau probleme de genul acesta, ci doar sa-si stie situatia actuala. O sa-l sfatuiesc sa incerce cu o scrisoare cu confirmare de primire....
1. Copie de pe REVISAL nu se poate obtine decat in baza unei cereri scrise adresate angajatorului .. acesta este obligat sa elibereze o copie conforma cu originalul de pe pagina /paginile din registru unde sunt mentionate inregistrarile referitoare la acel salariat.

2. In cazul in care, din motive obiective, angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera un asemenea document, salariatul sau fostul salariat poate solicita inspectoratului teritorial de munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte elementele continute in registru, astfel cum a fost intocmit si transmis de catre angajator.

3. Pana la data de 01.01.2011 , ITM-ul poate elibera si adeverinte de vechime pentru perioada lucrata la un angajator pana la aceasta data.

Alte discuții în legătură

Verificare inregistrare cim in revisal cyan cyan o persoana angajata poate afla daca angajatorul a facut inregistrarea CIM in REVISAL fara a apela la angajator, ITM sau alte entitati care sa trimita ... (vezi toată discuția)
Termen eliberare acte incetare contract de munca madoc madoc Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri in privinta actelor ce trebuie eliberate de angajator, angajatului (eu!): Am primit preavizul de de concediere si ... (vezi toată discuția)
Ce pot face pentru recuperare acte de la angajator corinaiulia corinaiulia Buna ziua, In urma demisie am solicitat printr-un email oficial angajatorului sa-mi elibereze actele pentru atestarea activitatii mele : fisa de ... (vezi toată discuția)