avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită adjudecare imobil executat silit
Discuție deschisă în Executare silită

adjudecare imobil executat silit

Buna seara,
Am nevoie de lamuriri in urmatoarea situatie: Un creditor initiaza executarea unui imobil. In urma vanzarii la licitatie, imobilul a fost adjudecat de alt creditor, respectiv de catre banca, care achita cu parte din creanta.
1.Am inteles, banca, fiind creditor nu este obligata la plata cautiunii de 10%. Dar, nici nu trebuie sa depuna oferta de participare la licitatie?
2. Nu trebuiau sa achite in maxim 30 de zile pretul? Si sa comunice executorului si debitorului un document justificativ ca s-a operat diminuarea soldului la creditul debitorului?
3. Intreb astea pentru ca actul de adjudecare a fost intocmit la vreo 40 zile de la data licitatiei, dupa ce executorul a incasat comisionul/onorariul. Tot atunci a fost intocmita si factura. Dar achitarea ei? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mary_stoica , utilizator 20:03, 3 Noiembrie 2011
Banca avea ipoteca de rang 1 pe imobil. In urma vanzarii imobilului banca si-a recuperat suma pentru care era ipotecat imobilul.De ce sa participe banca la licitatie? Creditori scot la vanzare un imobil .In urma vanzarii imobilului banca isi recupereaza creantele .
Executorul trebuia sa se ocupe de inchiderea creantelor catre creditori.
In lipsa ofertelor de cumparare, banca solicita sa adjudece imobilul in contul creantei. Deci, nu achita executorului decat cheltuielile de executare. Trebuie sa diminuieze creditul debitorului.
Sa fiu mai explicita: debitorul, in calitate de vanzator, cum primeste pretul? Un document care sa ateste diminuarea creantei. S-au in momentul asta, a ramas si fara imobil, si cu credit la banca? Mentionez ca acest imobil constituia garantie pentru 4 contracte de credit, pe langa alte garantii. In contul carui contract de credit s-a preluat acest imobil.
Exista o procedura in adjudecarea imobiliara in contul creantei, de catre banca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)
Licitatie crismiti crismiti Am niste nelamuriri privind licitatiile. Va expun situatiile cu care m-am intalnit: 1) Executorul mi-a spus ca banca care a cerut executarea nu accepta mai ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu achitat partial. cum procedez? Irina S. Irina S. Am un contract de imprumut garantat cu ipoteca imobiliara . Pana la data scadenta imprumutatul mi-a achitat doar jumatate din suma. Pentru cealalta ... (vezi toată discuția)