avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

Buna seara,
Am oi mare nelamurire.Am lucrat 3 ani consecutiv.Pana in septembrie 2011 am lucrat intr-un call center.In octombrie 2011 mi-am dat demisia si imediat am inceput serviciul la un alt call-center(inceperea contractului a fost cu 3 noiembrie 2011).In contract este specificata o perioada de 30 de zile de proba.La 28 de zile dupa inceperea serviciului mi s-a comunicat concedierea in baza art 31..As dori sa stiu daca pot beneficia de somaj.Cei de la firma mi-au zis ca nu dar mi se pare putin dubios.Va rog un raspuns cat mai urgent..Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:38, 4 Noiembrie 2011
In timpul perioadei de proba oricind printr-o simpla notiriface outeti fi concediat fara posibilitatea de a fi trecut in somaj. De asemenea, intrucit v-ati dat demisia de la vechiul loc de munca nici ion aceasta situatie nu beneficiati de somaj. Deci, nu puteti beneficia de somaj.
1. Incetarea CIM in perioada de proba, din initiativa angajatorului, nu va este imputabila si va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj.

2. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 5.
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:

a) incetarea raportului de munca în temeiul art. 56 lit. b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;

b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;



Interventie moderator:
:rtfm:
top dan:

1. Desi ati fost atentionat de mai multe ori ca dati raspunsuri in neconcordanta cu legea continuati sa o faceti si induceti in eroare pe cei care intreaba.
2. Nu este permis ca un avocat cu experienta dvs. sa nu fie la zi cu legile si cu modificarile lor.
3. Este ultimul raspuns "aiurea" pe care nu il sterg.
4. Daca nu stapaniti legislatia aferenta va rog sa va abtineti sa mai raspundeti in forumurile "Somaj... ", "Dreptul muncii... ", "Pensionari... "!
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Am fost astazi la agentuia de jomaj si mi s-a spus ca am dreptul la somaj.Ba mai mult contractul meu nici macar nu a fost inscris in revisal.!!!Ceea ce e mult mai grav.Cum pot sa procedez in situatia asta???????.Adica nu rezulta ca eu am muncit la ultimul loc de munca dar am contract semnat.
1. Dvs. spuneti ca Agentia de Somaj v-a spus ca aveti dreptul la indemnizatie de somaj. Atunci care este buba?
2. - Daca nu a fost inregistrat CIM in Revisal asta nu inseamna ca nu ati muncit in baza CIM si ca nu ati contribuit la somaj.
- Faceti sesizare la ITM si vi se va spune cum sa procedati.
3. La Agentia de Somaj mergeti cu decizia de incetare a CIM, cu adeverinta de vechime si cu adeverinta tip pentru somaj (toate eliberate de angajator).
eu ma refer la faptul ca daca nu rezulta contractul meu in revisal(ce a fost accesat astazi la somaj)nu am cum sa iau somaj pt ca nu rezult nici macar cancediata.Rezulta doar ca eu mi-am dat demisia de la precedentul loc de munca..Aici sunt nelamurita.Cum sa procedez daca eu nu figurez cu un contract si cu atat mai mult fara concediere din partea angajatorului

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez ca sa beneficiez de indemnizatie de somaj? babycika babycika Buna ziua.Am lucrat la un lant de magazine,care dupa un an a intrat in faliment.Mie mi-a expirat contractul cu firma respeciva pe 5.04.2012.La data de ... (vezi toată discuția)
Care este termenul legal pentru depunerea actelor de somaj? mellastefania mellastefania mai pot beneficia de somaj daca au trecut 15zille de cand am primit actele dar nu le am depus intre timp am gasit un loc de munca in care am lucrat7zile dar la ... (vezi toată discuția)
Somaj kinder_doina kinder_doina daca decizia de incetarea a contractului de munca s.a facut in baza art 55 lit b din legea 53/2003(am primit decizia prin posta)pot beneficia de somaj? (vezi toată discuția)