avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Bilant contabil ce nu se doreste a fi public
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Bilant contabil ce nu se doreste a fi public

Stie cineva care ar fi procedura prin care datele financiare ale unei societati, SRL, din Romania sa nu apara pe site-ul Ministerului de Finante ? Desigur, alta decat aceea de a nu depune bilantul. Este o doleanta a asociatului societatii nepublicarea acestor date, din motive de bussines, de marketing; nu odreste ca, concurenta sa poata avea acces la datele financiare ale afacerii sale.
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 20:05, 5 Noiembrie 2011
pai la ce s-a mai facut site-ul?
daca e lider pe piata nu are de ce sa ii fie frica de concurenta (altii il analizeaza pe el), daca e pe locul 5 numai bine poate sa faca o analiza sa vada motivele pentru care ceilalti patru sunt inaintea lui (ca aia isi publica bilantul!!!)
asociatul dumneavoastra stie pe ce loc este? sa ceara consiliere din partea unui economist, specialist in analize economico-financiare

Conform legii, bilanturile (situatiile financiare) anuale ale societatilor comerciale se publica in scopul protejarii populatiei sau altor agenti economici sau chiar a actionarilor impotriva societatilor fantoma sau a fraudatorilor.

Legea romana prevede ca bilanturile anuale ale societatilor comerciale sunt informatii publice iar societatile care refuza publicarea acestora sunt sanctionate cu dizolvarea.

De asemenea, fiind o incalcare a regulilor de contabilitate si buna gestiune, administratorii care refuza publicarea informatiilor devin solidar raspunzatori pentru datoriile societatii, in cazul insolventei sau falimentului.

Licenta de a efectua acte de comert (adica dreptul de a infiinta societati comerciale) implica si obligatia de publicare a rezultatelor comerciale.

Alberto Kurtyan
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
Albert Kurtyan, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspuns. Ati putea sa-mi spuneti si care este baza legala pentru dizolvarea unei societati in cazul nedepunerii bilantului ? Am tot cautat in legea 31 dar nu am gasit aceasta prevedere. Poate nu am gasit eu o versiune actualizata.
Oricum, situatiile financiare nu se publica in forma completa, ci in forma prescurtata.

Era pana de curand Legea 31 237(1)b - sanctiunea dizolvarii.

A fost abrogat articolul de noua lege a contabilitatii si transformata in infractiune in art. 41

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea societatii de catre registrul comertului lenu_ro lenu_ro Buna ziua, Daca o societate nu a depus bilantul anului anterior la R.C., acesta poate initia procedura de dizolvare a respectivi societati? Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Depunere situatie contabila 2009 midadu midadu As vrea sa stiu ce se intampla in cazul unei societati aflata in lichidare (dizolvata la ORC pentru nedepunerea la termen a bilanturilor din anii anteriori) ce ... (vezi toată discuția)
Societate in lichidare doreste radiere ruxandraverman ruxandraverman Buna ziua, imi cer scuze pentru deranj, dar am si eu o speta care ma depaseste putin. O societate comerciala a inceput procesul de lichidare-dizolvare-radiere ... (vezi toată discuția)