avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuzul autoritatilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuzul autoritatilor

Se dau urmatoarele date:

1. Pagubitul suna la Politie sa reclame pagube pe proprietatea sa (furt fructe din gradina) si ca a fost batut cand a surprins hotul.
2. Politia vine la locul faptei si nici nu se sinchisestesa cerceteze (venise sa-si ia ciubucul de la infractor) iar cand vine vorba de procese(pagubitul a dat hotul in judecata), falsifica declaratiile.
3. Situatia se repeta de mai multe ori iar pagubitul raporteaza superiorilor aceste marlanii.
4. Hotul, stiind ca are spatele asigurat, tot nu se potoleste, iar cand pagubitul suna la Politie, Politia vine si ii da amenda pagubitului pentru "insulte aduse autoritatilor". Va dati seama, marlanie pe fata!
5. Prima amenda a fost contestata iar procesul a fost castigat. Recent, pagubitul a sunat la Politie si a raportat ca hotul l-a atacat cu o furca. Vine Politia(alt agent) si ii da pagubitului amenda pentru insulte.

Deci, in cazul asta putem pune semnul egal intre politist si infractor. E clar ca Sefului Politiei comunale nu i-a priit raportul catre superiori si acum hartuieste pagubitul cum poate.

Intrebarea mea: ce e de facut in acest caz? Ce actiuni, ce procese si ce persoane trebuie vizate?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 09:56, 5 Noiembrie 2011
Mda... din pacate mai sunt inca astfel de politisti (=militieni!) ...

Parerea mea este sa faceti o plangere impotriva hotului si a politistului, in care sa aratati cum s-au petrecut faptele cu exactitate, pe care sa o depuneti direct la Parchetul de pe linaga Judecatoria in a carei circumspritie se afla locul unde s-a savarsit fapta.
Ar fi trebuit sa depuneti direct plangere penala pentru furt , la politie sau parchet.
Chemarea politiei se face daca exista vreun scandal, tulburarea ordinii ,etc.
Poate nu este tarziu , mergeti si depuneti plangere la parchet pentru furt, indicati autorul si mijloacele de proba ( martori cel mai sigur).
Amintiti si despre faptul ca ati fost atacat cu o furca, daca aveti martori puteti depune chiar o plangere separata.Nu-i mai chemati , fiindca cercetarile se fac atunci cand se constituie un dosar, pe baza plangerii penale .Atunci sunt obligati sa cerceteze.
In baza Ordonantei 27 din 30 ianuarie 2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor ,depuneti o sesizare privind modul in care isi desfasoara activitatea politistii din comuna.
petitii@mai.gov.ro
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
Alin Popescu, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hot prins pe proprietate ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare/problema... Luni a fost prins la furat pe proprietatea parintilor mei un vecin, de catre alt vecin. Acesta a anuntat atat ... (vezi toată discuția)
Spargere casa laur81 laur81 Buna ziua Acum 2 saptamani unui prieten i s-a spart casa de vacanta si i s-au furat bunuri in valoare de 2000lei. De atunci politistii inca nu stiu cine-s ... (vezi toată discuția)
Propunere renuntare la urmarirea penala Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna ziua ! Intr-un dosar penal , in care am calitatea de parte vatamata , organele de cercetare penala au trimis ieri la Parchet dosarul , alaturi de ... (vezi toată discuția)