avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Judecatori impartiali sau simpli agenti ai Statului?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Judecatori impartiali sau simpli agenti ai Statului?

Cum sa dea judecatorul o hotarare impotriva Statului care il plateste? La randul sau, justitiabilului nu mai poate avea incredere in actul de justitie, in conditiile in care, cel care imparte dreptatea, este salariatul uneia dintre parti.

Mai multe pe link-ul:

[ link extern ]
Toti cer cate ceva.... insa ce facem cu erorile judiciare si coruptia?
Judecatorul = Dumnezeu? Ii este teama de raspundere? Cine il impiedica sa-si gaseasca o alta profesie pe care sa o stapaneasca si care nu produce erori si coruptie ?
Un profesionist nu si-ar face probleme ca se modifica legea intr-un fel sau altul. Cei care se tem sunt aceia care fac abuzuri, sunt slab pregatiti sau corupti.
Judecatorul trebuie sa aplice legea in hotararile pe care le pronunta si sa conduca sedintele de judecata potrivit codurilor de procedura si nu sa adauge la legi iar procedurile sa le aplice
dupa bunul plac.
Puterea judecatoreasca se vrea....a fi o putere de necontrolat = Dumnezeu.

Am observat ca impotriva judecatorilor ,la acest moment , se duce o campanie agresiva de denigrare , inclusiv de seful statului, este regretabil si injust. Eu ,justitiabil , am intilnit judecatori care tin cont de "mina care ii hraneste" si pe acestia ii voi numi lichele, dar am intilnit si judecatori (proportia este mult ai mare) care judeca pe lege . a gresit statul il "arde".In schimb la procurori e jale .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi dat in judecata un magistrat? dodonica dodonica Se poate actiona in judecata un magistrat, judecator sau procuror? pentru abuz in seviciu, neglijenta ? Care sunt caile cele mai rapide? (vezi toată discuția)
Ce parere aveti de responsabilizarea magistratilor? Roland Mindrila Roland Mindrila Se discuta de ceva vreme de responsabilizarea magistratilor: \"Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a aratat ca institutia pe care o conduce ... (vezi toată discuția)
Inalta curte face degeaba practica unitara Roland Mindrila Roland Mindrila Judecatoarea ... de la .... s-a transformat in procuror DNA. L-a trimis in judecata pe epitropul ..., desi DNA i-a dat solutie de NUP, iar potrivit ICCJ ... (vezi toată discuția)