avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru cancer mamar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru cancer mamar

Buna ziua.Am o verisoara care a suferit de cancer mamar iar in urma operatiei i-a fost extirpat un san.Are varsta de 48 ani si 6 ani vechime in cimpul muncii.doresc sa aflu daca poate fi pensionata pe caz de boala si pasii ce trebuiesc urmati.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Catalina Apetrachioaei , Consilier juridic 19:42, 5 Noiembrie 2011
Conform legii 263/2011
ART. 68
(1) Pensia de invaliditate se cuvine persoanelor care şi-au pierdut total sau cel puţin jumătate din capacitatea de muncă, din cauza:
a) accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, conform legii;
b) neoplaziilor, schizofreniei şi SIDA;
c) bolilor obişnuite şi accidentelor care nu au legătură cu munca.

ART. 74
Au dreptul la pensie de invaliditate, indiferent de stagiul de cotizare realizat, persoanele prevăzute la art. 68 alin. (1) lit. a) şi b), alin. (2), (3) şi (4).
Intrucat verisoara dumneavoastra se incadreaza (din pacate) la art 68 lit b) , conform art 74 , ARE DREPTUL AL PENSIE DE INVALIDITATE NBINDIFERENT DE STAGIUL DE COTIZARE.
pentru pasii pe care trebuie sa ii parcurga ,mergeti la casa de pensii si veti obtine tot sprijinul necesare depunerii dosarului de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invalidatate sabrina__cr sabrina__cr Tanara 26 ani diacnosticata cu schizofrenie timp petrescut in campul muncii 6 luni Poate beneficia persoana respectiva de pensie de invaliditate? (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie de invaliditate larysamat76 larysamat76 Sora mea s-a imbolnavit in anul doi de facultate,(schizofrenie), avea 19 ani, acum are 43. Dupa modificarea din luna aprilie 2013 a legii pensiilor privind ... (vezi toată discuția)
Pensii atomiviorel2_BT atomiviorel2_BT La pensie invalidîtate gr 3 N23 se mai acorda stagiul potențial si punctajul 035 la pct de pensie ? (vezi toată discuția)