avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare declaratie notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare declaratie notariala

In anul 2009 vecinul meu (avocat de meserie) a construit un zid despartitor din beton si BCA intre proprietatile noastre, care intra 15 cm pe terenul meu, pe o lungime de 16m.
Initial a fost vorba ca va face un gard despartitor normal, la care m-am oferit sa contribui financiar jumatate, dar profitand de buna mea credinta si de faptul ca vin de la serviciu zilnic la orele 22-23 in fiecare zi, m-am trezit cu fundatie sapata si cu stalpi de beton armat turnati intr-o singura zi pe dimensiunile de 30cm x16m . Necunoscand legislatia, doar l-am admonestat verbal ca a facut practic o constructie total diferita de un gard despartitor (deja betoanele erau turnate).
Dupa finalizarea constructiei, l-a dus pe sotul meu la un notariat (fara sa stiu nimic) si l-a pus sa dea o declaratie ca este de acord cu a-i da dreptul de folosinta asupra spatiului mai sus mentionat.
Cum pot anula aceasta declaratie data de sotul meu, nu de mine?
Ce sanse am sa daram acest zid de cazemata (are 2,5m inaltime) si de a-mi recupera cei 2,4metri patrati (15cm x 16m) din terenul meu?
Imi puteti recomanda vreun avocat specializat in astfel de litigii?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 21:13, 5 Noiembrie 2011
Dreptul de folosinta nu se poate ceda in baza unei declaratii, ci doar in baza unui contract de inchiriere sau comodat.
Prin urmare, daca este vorba doar de o declaratie, aceasta nu produce niciun efect.
Daca s-a incheiat un contract, puteti solicita in instanta nulitatea sau rezilierea.
Trebuie sa-l actionati pe vecin in judecata, cu o actiune in granituire si revendicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie gard din bca pe hotar Mikiro24 Mikiro24 Buna ziua Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez cu un vecin care si-a construit un gard de BCA pe hotar fara sa ceara acordul propietarului pe mine,dar in ... (vezi toată discuția)
Edificare gard despartitor marinar72 marinar72 Vecinul meu vrea sa ridice un gard despartitor de ciment intre propritatile noastre, in locul celui existent din plasa de sîrmă (aproape cazut la pămant). ... (vezi toată discuția)