avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale pentru bugetari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale pentru bugetari

Toti cei care lucram in sectorul bugetar stim ce salarii mizere avem .... exemplu concret , sunt consilier juridic pentru Municipiul Arad,asistent 2, iar venitul meu net este de 600 lei lunar. Cum sa traim cu banii astia ?!
Nu intru mai adanc in subiect pentru ca nu ar ajunge spatiu pentru a motiva de ce ar trebui sa avem venituri decente.
Propun sa impartasim fiecare (cine doreste), modalitati, actiuni si orice alte mijloace pentru obtinerea de sporuri suplimente premii sau orice alte sume de bani pentru bugetari .
Am sa incep eu astfel
- spor de dispozitiv - 25 % din salarul de incadrare - am obtinut castig de cauza in prima instanta dar la recurs nu se stie ce se intampla
- suplimentul postului si al treptei de salarizare - cate 25 % fiecare - suntem in faza de procedura prealabila dar peste tot in tara s-a castigat, eu nu am si nu am auzit despre vreo hotarare potrivnica
- spor de calculator pe care noi nu il primim dar trebuie obtinut poate are cineva o sentinta in acest sens
- spor de antena - 10% din salarul de incadrare - si aici noi nu l-am obtinut dar sunt anumite directii care il iau si probabil ca in instanta poate fi obtinut daca sunt indeplinite anumite conditii.
- spor de mobilitate - nu cunosc cuantumul dar este prevazut in legislatie
- spor de confidentialitate care de asemenea nu cunosc cuantumul dar ar trebui luat
acestea sunt cele care imi vin acum in minte si pe care noi nu le primim dar suntem pregatiti sa le cerem in instanta . Sper sa achiesati la propunerea mea si sa ne ajutam reciproc unii pe altii ... doar suntem colegi de suferinta :)
Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2008
Mircea Peres, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: simo.s , utilizator 21:06, 17 Februarie 2010
- sporul de calculator se da la cerere , in urma expertizei medicului de medicina muncii de la Autoritatea de Sanatate Publica ;
- sporul de confidentialitate are cuantumul de 25 % ;
Bafta cu majuscule !
Da, si eu sunt colega de suferinta.Lucrez in minister si nu o duc bine deloc.800 lei in mana va spune ceva.La fel de mizer la fel de josnic.Fara sporuri si suplimente.Luam doar spor de antena si nimic mai mult Guvernantii sustin ca nu e cazul deci .....solutia este sa ii dam in judecata.Dar cum si pentru ce.Ma ajutati si pe mine???
Va multumesc
Si noi am castigat in Instanta, la un serviciul public de la Fagaras, si tot asa nu este specificat cuantumul sporurilor. V-as ruga sa imi trimiteti daca aveti cunostinta despre actul normativ care stabileste acest cuantum pt. ca in Legea 188/99 nu se specifica si nu stim ce avem de facut in acest caz.
Va multumesc.
da,si eu sunt in aceasi situatie, am castigat in instanta plata supl post si treapta,dar a lasat la indemana legiuitorului stabilirea procentului. cei 25+25 % se pot asimila legii auditorilor, contabililor viza cfp, care este specificat exact acest 25%, deasemenea mai este un argument ca nivelul maxim al sporurillor este de 25 %, este vina legiuitorului ca nu a emis norme potrivit leg.188/1999, deci putem cere 25%. toate acestea plus alte argumente ar pute un avocat bun sa le gasesca si sa sustina in instanta acest lucru !
CAUT AVOCAT URGENT PENTRU A-MI SUSTINE ACEST LUCRU IN RECURS !!!
contactati-ma la mail joji_may59@yahoo.com
lewwis a scris:

- sporul de calculator se da la cerere , in urma expertizei medicului de medicina muncii de la Autoritatea de Sanatate Publica ;
- sporul de confidentialitate are cuantumul de 25 % ;
Bafta cu majuscule !

In ce lege se specifica acest cuantum pentru plata sporului de confidentialitate?
Sunt functionar public la Serviciul Public Comunitar Judetean de Evidenta Persoanelor , in functia de consilier, iar specificul serviciului, cat si fisa postului, prevede atributii privind gestionarea si protectia datelor si informatiilor clasificate.
Lucrez impreuna cu functionari publici cu statut special, politisti detasati de MIRA, care beneficiaza de acest spor...
Specific ca detin si autorizatie de acces la informatii "secrete de serviciu", data de conducatorul unitatii.
Intentionez sa cer sporul de confidentialitate, pe cale judecatoreasca si as dori sa ma ajute cineva cu un model de actiune in justitie, actele normative pe care sa le pot invoca, eventual sentinte pentru cazuri asemanatoare, avand in vedere ca legea prevede doar anumite categorii de salariati care beneficiaza de acest spor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Textul de lege care reglementeaza cele doua suplimente Adelinda Diaconu Adelinda Diaconu dores sa stiu textul de lege si normele metodologice de aplicare a legii , care reglementeaza cele doua sporuri ,cel al suplimentului postului de 25 % si a ... (vezi toată discuția)
Cuantum supliment post+treapta Tanjiani Tanjiani Speta: Sindicatul a cerut in instanta acordarea suplimentul postului (25%) si suplimentul treptei de salarizare (25) conform Legii nr. 188/1999 prvind ... (vezi toată discuția)
Calcul suplimentul postului si suplimentul treptei de salarizare ContSters46197 ContSters46197 Imi poate spune cineva cum se calculeaza suplimentul postului si suplimentul treptei de salarizare? (vezi toată discuția)