Buna,vi se pare normal sa primesc pentru un post de economist debutant un salariu de 550 Ron?
Am absolvit anul acesta facultatea si la al 2lea interviu mi-a zis angajatorul k imi poate oferi doar 550 Ron, ptr ca nu am deloc experienta:O.plus ca trebuie sa lucrez de luni pana sambata(inclusiv) pana la ora 17. Eu cred k nu o sa accept, mai bine caut, pur si simplu m-am simtit umilita.La ce am mai facut o facultate?:(
Dumneavoastra cum ma sfatuiti??:">
Va sfatuiesc sa fiti foarte atenta ce semnati, daca sunt trecute 8 ore zilnic si functia este de studii superioare ( economist) nu va poate faca angajarea cu 550 ron, nu-l lasa legea.
Asa ca atentie la semnatura, ceva este ori jumatate norma , ori functie pentru studii medii.
Mai corect este sa nu semnati CIM in alb sa fie completat la semnare.
Economist, inginer, jurist, medic etc. sunt titluri obtinute in urma unor cursuri universitare si a unor examene specifice si nu pot fi insusite de persoane cu studii medii. Cred ca ati vrut sa intrebati daca dvs., ca economist, puteti ocupa un post ce necesita conditia de pregatire de studii medii (contabil, functionar economic etc.). Raspunsul este: da, daca acceptati aceasta functie si un salariu, bineinteles, mai mic.
Nu exista economist, inginer, jurist, medic, cu studii medii! X-(
Chiar daca topicul are un an si ceva , eu vad lucrurile mult mai nuantat , in sensul ca nu este nicio problema daca un economist este angajat pentru o scurta perioada pe un post care necesita studii medii , daca are ocazia sa acumuleze experienta practica , ( asta daca nu a dobandit-o in timpul studentiei) , dar programul de munca de luni pana sambata ( inclusiv) , pana la ora 17 este ucigator .
Chiar daca este criza , s-au cam dus oamenii calificati care sa munceasca pe nimic si care sa faca ore suplimentare imtr-o veselie .
As fi curios ce s-a intamplat cu licentiatul respectiv , dar din nefericire nu a mai revenit .
Buna ziua, nu am mai intrat de foarte mult timp pe acest forum.Pana si contul mi s-a fost dezactivat.Dar am avut nevoie de un pic de ajutor si..am revenit...
Am citit mesajele care le-am postat acum un an jumatate aproximativ.Multe s-au schimbat de atunci.Cineva a scris ca ''drumul spre rai trece prin iad'' si chiar a avut dreptate. Au mai durat vreo 3 luni pana am gasit un job, bineinteles nu in domeniul meu..dar eram multumita si asa, pentru ca salariul era foarte frumusel.Dar am lucrat doar vreo 8 luni acolo pentru ca nu era ceva care sa imi placa.Imi doream ceva mai mult pentru mine, (eram vanzatoare intr-un magazin cu haine de lux dintr-un mall, in alt oras). Iar acum totul s-a schimbat, lucrez pentru mine, de fapt pentru noi, pentru ca impreuna cu sotul am deschis o firma care, in ciuda crizei merge foarte bine.
Nu cred ca trebuia sa scriu aici despre viata mea personala dar vroiam sa arat ca in viata se pot schimba multe, trebuie sa mergi mai departe si sa ai rabdare...:D