avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1263 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Am terminat divortul si s-a hotarat ca tatal sa plateasca pensie de la data depunerii actiunii, care a fost cu un an in urma. Nici in cererea initiala si nici in hotararea de divort nu s-a specificat nimic legat de oprirea pensiei direct de la sursa (din salariu). Am doua intrebari:
1. Cum pot sa fac ca aceast oprire sa aiba loc? Trebuie sa ma duc personal cu hotararea la angajator sau trebuie sa apelez la un executor?
2. Cum se va plati pensia alimentara restanta din anul ce a trecut? Se va opri 50% din salariu sau e vre-o alta metoda de calcul?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: madalinasia , utilizator 17:48, 9 Noiembrie 2011
Poprirea se aplica atunci cand o persoana de buna voie nu doreste sa plateasca si astfel puterea coercitiva a statului intervine si aplica poprirea.
Pentru obligatiile de intretinere, poprirea se dispune din oficiu de catre instanta. Daca instanta a omis emiterea ordonantei de infiintare a popririi, depuneti o cerere la Judecatorieo cerere prin care solicitati emiterea ordonantei.
Nu are rost sa mergeti dv la locul de munca cu hotararea, dv nu aveti nicio autoritate pentru a-i impune angajatorului retinerea si virarea banilor.
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Andrei_I Andrei_I Buna ziua! Am o hotarare data de catre judecatorie, irevocabila pe divort. Cand se implineste termenul de apel pentru celelalte capete de cerere, cel care ma ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de plata a pensie de intretinere dupa divortul la notar cristibox cristibox Buna ziua! Am introdus divortul la notar ,avand si copil minor. Va rog sa imi spuneti cum fac sa imi fie oprita direct alocatia de intretinere a ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor friends friends Sentinta de divort s-a pronuntat in oct. 2010, mi-a fost comunicata in ianuarie 2011 si nu a fost atacata de nimeni. In urma acesteia, fostul meu sot a fost ... (vezi toată discuția)