avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... hot. def. insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

hot. def. insolventa

Buna seara,

Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei.
Nu m-am inscris la masa credala.
Mi-o trebuie doar pt. contabilitate.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 12:57, 9 Noiembrie 2011
Daca hotararea de inchidere a pro insolv. nu mi-ar fi opozabila (pt. ca nu m-am inscris la masa credala) de ce nu am voie sa mai promovez inca o actiune- cerere de intrare in insolventa a debitorului respectiv???
adelaida_07 a scris:

Hotararea nu va este opozabila daca nu v-ati inscris la masa credala.





1) Opozabilitatea. Orice hotarare judecatoreasca este opozabila oricarei persoane. De ce? Hotararea judecatoreasca este act autentic si, ca oricare act autentic, este opozabila erga omnes

Art. 1173 Cod civ. Actul autentic are deplina credinta in privirea oricarei persoane despre dispozitiile si conventiile ce constata.

De ce publicarea comunicarii de deschidere a pro insolventei se considera facuta si opozabila tuturor creditorilor odata cu publicarea in Buletinul Proc. de Insolv., dar hot de inchidere a proc. NU?

VA ROG MULT, AJUTATI-MA SA INTELEG!
Am sa va ajut sa intelegeti cu un exemplu pe care l-am mai dat
Daca o persoana a dat in judecata statul pentru plata taxei de prima inmatriculare a autoturismului si a castigat - de efectele acelei hotarari beneficiaza doar persoana respectiva parte in proces , desi exista mii de situatii similare

Pentru celeritatea procedurii de insolventa s-a creat buletinul proc de insolventa in care se publica toate actele procedurale - sentinta de inchidere NU se mai comunica partilor din proces ci se publica in BPI , fiind opozabila doar creditorilor participanti

D.p.d.v. pentru a face inregistrarile contabile va trebuiesc 2 documente justificative:
- hotararea de inchidere
- tabelul de creante care sa cuprinda suma pe care o treceti pe pierdere

de ce nu am voie sa mai promovez inca o actiune- cerere de intrare in insolventa a debitorului respectiv???

aveti voie sa promovati cate actiuni doriti - liberul acces la justitie nu este ingradit
dar in cazul de fata cererea dvs v-a fi respinsa pe motiv ca soc este radiata din ORC , nu mai exista, ca urmare nu mai aveti cu cine va judeca
Necesitatea existentei in tabelul creantei a datoriei care va fi inregistrata ca pierde este datorata si faptului ca o creanta solicitata in cadrul procedurii insolventei poate fi tracuta in tot sau doar in parte in tabel de catre lichidatorul judiciar care are obligatia verificarii cererii de creanta. In tabelul creantelor pot sa para ca si creanta acceptata o suma mai mica si doar aceasta va putea fi inregistrata ca pierdere nu toata suma care a fost solicitata initial de creditor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debitor in insolventa, ce sanse am sa ma inscriu la masa credala? marinelapolescu marinelapolescu Buna ziua, Am un debitor caruia i-am distribuit marfa in 2010. Tocmai am aflat ca a intrat in insolventa prin august 2011. Am luat legatura cu lichidatorul, ... (vezi toată discuția)
Urgent! recuperare creante! fany22 fany22 Buna, Tocmai am descoperit ca multe dintre firmele care au restante la firma mea, sunt, ba sub incidenta Legii 85/2006, ba si-au intrerupt temporar ... (vezi toată discuția)
Lichidatorul nu m-a informat stanceni stanceni buna ziua in urma cu 3 luni de zile am aflat despre numirea unui lichidator al uneia din societatile debitoare si luand legatura cu acesta mi s.a solicitat ... (vezi toată discuția)