avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract concesiune
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract concesiune

sunt medic de familie intr-o comuna. am un contract de concesiune (unic) pt cabinetul propriu-zis cit si pentru un spatiu cu titlul de "locuinta medicului". recent, primaria a impartit spatiul cu destinatie de locuinta in 2 si l-a concesionat la alti 2 fara sa-mi rezilieze sau schimbe contractul. motivatia lor a fost ca spatiile cu destinatie ne-medicala nu se concesioneaza si ca atare au voie sa faca acest lucru.
intrebari: contractul meu (incheiat acum 1 an) este valabil? a fost vreodata valabil? este legal ce au facut cei de la primarie?
Cel mai recent răspuns: Cosmin Sighiartau , Consilier juridic 07:57, 29 Septembrie 2008
Depinde foarte mult si de ce scrie in contractul ala de concesiune.
Intrebare: care este perioada pentru care s-a incheiat contractul, in ce conditii se poate rezilia de catre parti, mai mult de atatin ce conditii se poate modifica? Se specifica undeva ca una dintre parti poate sa modifice unilateral contractul? Ma indoiesc, desi exista posibilitatea de a modifica unilateral "din motive exceptionale, legate de interesul public, temeinic justificate"

In plus de asta, concedentul "este obligat sa nu il tulbure pe concesionar in exercitiul drepturilor rezultate din contractul de concesiune"

Motivatia ca spatiile cu destinatie ne-medicala nu se concesioneaza este eronata.
In OUG 54/2006 privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publica se spune in art. 3
"Fac obiectul contractului de concesiune bunurile care sunt proprietate publica a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, potrivit Constitutiei si reglementarilor legale privind proprietatea publica. "
Prin urmare, nu se specifica nicaieri care este destinatia pe care trebuie sa o aiba obiectul contractului.

Dar, ma repet, trebuie studiat contractul, vazut care este obiectul lui, daca locuinta medicului a fost cuprinsa in contract sau in vreo anexa a acestui contract. Daca doriti, scanati contractul partea cu obiectul contractului si obligatiile partilor si trimite-ti pe sighiartaucosmin@yahoo.com, sau reproduceti in forum aceste 2 capitole din contract. Este foarte important pentru un raspuns corect.

recomand si eu sa reveniti cu mai multe amanunte sa pot formula si eu un punct de vedere, la obiect.
contractul a fost incheiat pe per. de 15 ani. obligatiile mele: platirea redeventei, intretinerea imobilului; ale primariei: sa nu intervina in activitatea mea, sa nu modfice unilateral contractul decit cu notificare si in cazurile prevazute in contract (interes local sau national).TERMENI DE REZILIERE:neplata redeventei, nerespectarea clauzelor contractuale, schimbarea destinatiei, diparitia concesionarului sau a bunului ce face obiectul contractului.
locuita medicului (denumita asa pe planul cladirii, dealtfel improprie locuitului) citez din contract: " obiectul contractului de concesiune il reprezinta exploatarea spatiului in care functioneaza CMI... format din 3 incaperi + hol acces in suprafata de 56mp si un spatiu de locuit in suprafata de 77 mp conform schitei spatiului ce se va constitui anexa nr 1 la contract"
Da, asa cum prezentati dvs. nu au dreptul sa concesioneze la altii. Luati legatura cu un avocat din zona.

Alte discuții în legătură

Contract concesiune spatiu primarie mdDentist mdDentist Buna ziua, Primaria concesioneaza un spatiu cu destinatie medicala, unui SRL. Prin contractele standard, este interzisa [b]sub[/b]concesionarea de catre ... (vezi toată discuția)
Darea in comodat a unui spatiu concesionat de primarie, cu acordul primariei mdDentist mdDentist Buna ziua, Primaria concesioneaza un spatiu medical unei firme pe Hotărârea nr. 884/2004. Ca sa suga mai multi bani de la Casa de Asigurari, patroana ... (vezi toată discuția)
Regimul concesiunilor mdDentist mdDentist Buna ziua, Ma poate cineva lamuri ce inseamna interdictia de subconcesionare? In speta, o primarie concesioneaza un spatiu medical unei firme X pentru a ... (vezi toată discuția)