avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate lucrarea de licenta
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

lucrarea de licenta

buna ziua,
vreau sa-mi fac lucrarea de licenta in dreptul familiei cu tema-"drepturile si indatoririle parintesti la cresterea si ocrotirea copilului minor",daca imi poate recomanda cineva ceva carti care m-ar putea ajuta mi-ar fi de mare ajutor,si orice alta informatie,
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mmmmela , utilizator 22:31, 10 Noiembrie 2011
Cel mai bine este sa discutati cu coordonatorul de lucrare, mai ales pentru ca, legislatia in materiel s-a modificat incepand cu 01.10.2011.
Este bine sa mergeti in librariile juridice, chiar si online, si sa cautati tratate despre tema dvs.
multumesc de raspuns,
cu respect,
mela
mmmmela a scris:

buna ziua,
vreau sa-mi fac lucrarea de licenta in dreptul familiei cu tema-"drepturile si indatoririle parintesti la cresterea si ocrotirea copilului minor",daca imi poate recomanda cineva ceva carti care m-ar putea ajuta mi-ar fi de mare ajutor,si orice alta informatie,
va multumesc!

In primul rand,de studiat Titlul IV al Cartii a II-a din Noul Cod Civil,unde este reglementata Autoritatea parinteasca.
Ar mai fi si cartea semnata de Emese Florian - Dreptul familiei in reglementarea Noului Cod Civil. Editia a IV-a
sau
Alin-Gheorghe Gavrilescu - Drepturile si obligatiile parintesti. Drept roman si drept comparat
(o lucrare aparuta inainte de 1 Oct. deci nu cred ca este actualizata dupa codul nou).

Dar asa cum v-a sfatuit si d-na avocat, mai bine este sa discutati cu profesorul coordonator. Este cel mai in masura sa va sfatuiasca in privinta bibliografiei.
multumesc mult de ajutor,
cu respect,
Mela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitare autoritate parinteasca in comun ionut979 ionut979 buna ziua. am divortat in decembrie 2010. sentinta este definitiva si irevocabila. copilul minor a fost incredintat fostei sotii. acum cu intrarea in vigoare a ... (vezi toată discuția)
Lucrare de licenta: contractul de antrepriza BogdanLupu BogdanLupu Buna seara, Am urmatorul titlu: Contractul de antepriza. Indrumatorul meu, un profesor si un judecator extraordinar mi-a pus in sarcina sa fac si niste ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca Ecaterinaa Ecaterinaa Exista o sentinta definitiva si irevocabila cu exercitarea autortatii parintesti de catre un parinte, proces inceput dupa vechea lege, insa sentinta s-a ... (vezi toată discuția)