avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungirea contractelor individuale de munca - ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungirea contractelor individuale de munca - angajati cu plata indemnizatiei de somaj suspendata

Buna ziua! Va adresez o intrebare cu speranta ca voi gasi un raspuns la domniile voastre. Iarna trecuta am avut cateva concedieri individuale. aceste persoane au beneficiat de somaj in jur de 3 luni, dupa care i-am reangajat si le-a fost suspendata plata indemnizatiei de somaj. Am incheiat un cim pe o per determinata, insa am dori sa-l mai prelungim pentru inca o luna. Conform art. 45 alin 3 din legea 76/2002 repunerea in plata se realizeaza in urma cererii beneficiarului in 30 de zile de la incetarea raportului de munca. Intrebarea este daca pot sau nu sa prelungesc acest contract cu inca o luna moment in care se vor incheia raporturile de munca. Intreb acest lucru deoarece la AJOFM persoanele respective s-au dus cu un exemplar din cim si ma gandesc sa nu fie vreo problema daca prelungesc....in legea 76/2002 nu scrie nimic despre acest lucru. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:50, 9 Noiembrie 2011
nu este nici o problema la somaj daca prelungiti durata contractului.
Prelungirea o faceti in baza aceluiasi CIM sub forma de act aditional ..." durata CIM se prelungeste pana la data de..."
multumesc frumos
Atentie! Daca prelungirea CIM depaseste 12 luni atunci inceteaza plata indemnizatiei de somaj.
Nu se depaseste termenul de 12 luni. Acest aspect il stiam. Temerea mea era in legatura cu faptul ca cei de la somaj au spus sa nu se intarzie nici macar o zi de la data de expirare scrisa in contract. Va multumesc
1. Cei de la Agentia de Somaj dau dovada de exces de zel.
2. Asa cum ati spus si dvs. Legea 76/2002 spune ca termenul de cerere a repunerii in plata este de 30 de zile.
3. Este bine, totusi, sa se duca mai repede, in cateva zile, sa nu astepte 30 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se întâmplã dacã mã angajez în timp ce beneficiez de ºomaj? flore_inger flore_inger Buna Am si eu o dilema..Sunt si eu in somaj.Somajul l-as avea pana in martie 2014.Sunt in a doua luna de somaj.Daca ma angajez si contractul mi-l face pe 3 ... (vezi toată discuția)
Revenire in somaj dupa prelungire contract perioada determinata monrocka monrocka Buna seara! Sunt in situatia in care imi va expira contractul pe perioada determinata (inainte de angajare am fost in somaj), insa angajatorul mai are nevoie ... (vezi toată discuția)
Intrebare szabobea szabobea M-am angajat la o firma cand eram in somaj, acum am un cim pe perioada determinata. Daca mi se prelungeste contractul cu inca cateva luni, am dreptul la 30% ... (vezi toată discuția)