Poate fi transformat postul de bibliotecar studii medii in bibliotecar studii superioare (conf. Ord. 10/2008), daca studiile absolvite sunt de alta specialitate (stiinte juridice)?
Mentionez ca Lege bibliotecilor 334/2002, prevede ca in biblioteca de drept public (ca urmere a caraterului enciclopedeic al acesteia)- pot fi incadrati si absolventi de studii superioare cu alta specializare cu conditia de a urma cursuri de perfectionare in urmatorii 2 ani de la angajare. Mentionez ca am deja cursuri de perfectionare : Bazele biblioteconomiei
Nu, nu sunt functionari publici, desi, dupa mine, atata timp cat biblioteca este institutie de drept public, ar trebui ca si bibliotecarul sa fie functionar public
Da, aveti dreptate. dar iata o situatie comica:
Dupa aparitia Legii functionarilor publici, toti salariatii primariei am depus juramantul functionarilor publici (biblioteca in care lucrez este fara personalitate juridica si se afla in subordinea Consiliului local). Am luat si prima de vacanta! Dupa aproximativ o luna, ni s-a comunicat ca bibliotecarii referentii din cultura, casierul primariei, secretarul-dactilograf etc. nu sunt functionari publici. A trebuit sa dam prima de vacanta inapoi. la cateva luni mai tarziu am citit in Monitorul Oficial ca padurari sunt functionari publici. Stau si ma intreb : care dintre cele doua categorii lucreaza mai mult cu publicul ?
Bineinteles ca bibliotecarii lucreaza mai mult cu publicul.
Referitor la padurari , OUG nr.59/2000 prevede ca, in exercitarea atribuţiilor pe care le are personalul silvic de toate gradele este învestit cu exerciţiul autorităţii publice, potrivit legii. :)