avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Sponsorizare directa sportiv
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Sponsorizare directa sportiv

Din cate am inteles din legea sponsorizarii, poate fi sponsorizata
"d) orice persoana fizica cu domiciliul in Romania a carei activitate in unul dintre domeniile prevazute la lit. a) este recunoscuta de catre o persoana juridica fara scop lucrativ sau de catre o institutie publica ce activeaza in domeniul pentru care se solicita sponsorizarea." (art. 4).
Fiind vorba de un sportiv minor, daca are dovada ca este legitimat la un club, cum poate intra in posesia sponsorizarii?

Suma sponsorizata poate fi maxim 0.3% din CA si 20% din impozit pe profit: profitul total calculat la sfarsitul anului?
Cel mai recent răspuns: nracolta , utilizator 23:48, 4 Decembrie 2011
L 32/1994
Art. 4. - (1) Poate fi beneficiar al sponsorizarii:
d) orice persoana fizica cu domiciliul in Romania a carei activitate in unul dintre domeniile prevazute la lit. a) este recunoscuta de catre o persoana juridica fara scop lucrativ sau de catre o institutie publica ce activeaza in domeniul pentru care se solicita sponsorizarea.

Cum se poate aplica?

Se poate aplica si mecenatul, daca sportul nu este cuprins in domeniile respective)

Art. 1 (3) Mecenatul ....., pentru desfasurarea unor activitati in domeniile: cultural, artistic, medico-sanitar sau stiintific - cercetare fundamentala si aplicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiar sponsorizare nrac nrac Conf. art. 4 din L32/94: d) orice persoana fizica cu domiciliul în România a carei activitate în unul dintre domeniile prevăzute la lit. a) este ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare pentru un volum de poezie - facilitati fiscale lavinia28 lavinia28 Buna ziua! As dori sa stiu care sunt facilitatile fiscale pe care le poate primi o persoana juridica daca ar sponsoriza publicarea unui volum de poezii (ce-mi ... (vezi toată discuția)
Bursa pentru o mica gimnasta (sponsorizare) andrecris andrecris Care e procedeul legal pentru obtinerea unei burse pentru o mica gimnasta careia scoala ii da recomandare? Cui trebuie sa ne adresam, exista formulare tip, se ... (vezi toată discuția)