avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Concordatul preventiv
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Concordatul preventiv

Buna seara!Sunt intr-o dificultate in legatura cu concordatul preventiv.Un debitor este in insolventa si facut mai multe concilieri directe printre care unui creditor ca este este in conrcodat preventiv.Eu ca administrator judiciar al debitorului care a intrat in faliment ce urmeaza sa fac daca acestui creditor i s-a deschis concordatul preventiv?Am inteles ca trebuie sa inantam o cerere de aderare la concordat.Imi puteti oferi mai multe sfaturi pe e-mail dannyel87@yahoo.com.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nita_daniel , utilizator 22:08, 9 Noiembrie 2011
Conform autorului proiectului de lege, concordatul preventiv este un contract incheiat intre un intreprinzator si creditorii sai, prin care intreprinzatorul propune un plan de redresare a afacerii sale, iar creditorii accepta sa sprijine eforturile debitorului de a depasi dificultatile in care se afla intreprinderea. Pentru incheierea unui astfel de contract nu este necesar un consens al creditorilor, fiind necesara o majoritate reprezentand creditorii care detin doua treimi din masa credala.
De asemenea, concordatul preventiv nu presupune insolventa si nici "stigmatul" aferent acesteia, se declanseaza la cererea debitorului, fiind exprimarea vointei acestuia, nu a creditorilor.
Deci puteti accepta o procedura in acest sens sau nu...
Iar daca acceptati puteti face adeziune :)
p.s. daca nu va descurcati apelati la juristul firmei sau la un avocat
Dar cum as putea eu ca administrator judiciar sa-i recuperez creanta debitorului fata de aces creditor daca el a cerut concordatul preventiv.Pe mine ma intereseaza ce trebuie sa fac ca sa-i recuperez creanta tinand cont ca am facut concilierea directa. Care este urmatorul pas pentru recuperarea creantei?
vedeti ce posibilitati are acesta si identificati sursele directe...
daca ati facut deja concilierea...in aceasta era bine sa fi facut trimitere la aceste surse, si la modul in care se vor achita debitele...
luati legatura cu un avocat , eventual sa se uite cu atentie pe acte...
Am deslusit cazul.In baza art. 30 al.1 din Legea 381/2009 privind introducerea concordatului preventiv "Orice creditor care obtine un titlu executoriu asupra debitorului in cursul procedurii poate formula cererea de aderare la concordat sau poate sa isi recupereze creanta in orice alte modalitati prevazute de lege.
al.2 Cererea de aderare se depune la conciliator, care o include in tabelul creditorilor concordatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere procedura concordat preventiv Tordoi DAD Consult S.R.L. Tordoi DAD Consult S.R.L. Fiind o procedura noua, exista si un model de cerere privind declansasrea acestei proceduri? Se poate merge dupa \"ureche\", o adaptare a cererii de intrare in ... (vezi toată discuția)
Legea concordatului ContSters120042 ContSters120042 pentru toti colegii interesati: [i]\"Legea concordatului preventiv – testul modern al insolventei Postat de Gheorghe Piperea in \"Falimentul febletea ... (vezi toată discuția)
Concordatul preventiv - 381.2009 gorjdesign gorjdesign Buna ziua, Referitor la legea nr. 381/2009 privind introducerea concordatului preventiv si mandatului ad-hoc , publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. ... (vezi toată discuția)