avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Concordatul preventiv - 381.2009
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Concordatul preventiv - 381.2009

Buna ziua,

Referitor la legea nr. 381/2009 privind introducerea concordatului preventiv si mandatului ad-hoc , publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 870 din 14 decembrie 2009 , as avea o nelamurire .

Se poate aplica si in cazul creditelor aflate in dificultate de a fi rambursate la o banca ?
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA TAN , Consilier juridic 20:59, 14 Februarie 2010
Buna seara.
Leg.381/2009 se aplica persoanelor juridice care organizeaza o intreprindere aflata in dificultate financiara, fara a fi in stare de insolventa iar contractul
incheiat intre debitor si creditorii care detin cel putin doua treimi din valoarea creantelor acceptate si necontestate, pe de alta parte, prin care debitorul propune un plan de redresare a intreprinderii sale si de acoperire a creantelor acestor creditori impotriva sa, iar creditorii accepta sa sprijine eforturile debitorului de depasire a dificultatii in care se afla intreprinderea debitorului.
Daca in acest procent intra si o banca da este aplicabila doar ca trebuie sa fie si de acord cu aceasta procedura .In prealabil discutati cu cei de la banca dar daca puteti ajunge la cele doua treimi fara banca si va este aprobat concordatul banca va fi pusa in fata faptului implinit.
Succes !
Cu respect,Alexa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concordat judiciar elasp elasp Asociatii dintr-un SA aflat in concordat judiciar , platesc imprumuturile nerambursate de SA catre banci? (vezi toată discuția)
Esalonare datorii intre agentii economici soranacristache soranacristache Buna ziua! Am intrebari legate de subiectul mentionat: exista vreun act normativ care sa reglementeze esalonarea datoriilor comerciale intre agentii ... (vezi toată discuția)