avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legalizare hotarare definitiva irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legalizare hotarare definitiva irevocabila

Buna ziua am avut un proces pentru incredintare minor procesul sa terminat si intipinam probleme la legalizare . Doamna avocata nea cerut sa platim 2 timbre fiscale si o taxa cu totul a fost 50 euro pana aici nimic rau . dar acum mai cere 350 euro pentru onorariu judecatorului pentru a legaliza hotararea definitiva si irevocabila.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:55, 11 Noiembrie 2011
gi_jane2 a scris:

Mai bine va ocupati singura de legalizare. Nu costa decat cate 2 lei fiecare copie ( se plateste taxa la cec) plus cate un timbru judiciar de 0.15 pt fiecare exemplar legalizat.
Cerere luati de la xerox-ul judecatoriei .
Daca nu va puteti ocupa acum ca sunteti plecata din tara ( cred ca de aici va costa in euro), puteti sa mergeti cand veniti in tara sau sa imputerniciti la notar cand veniti, o ruda


Pot face o inputernicire la o persoana majora sa ridice hotararea ? Daca se poate asa va urmez sfatul va multumesc
da, se poate ( se mentioneaza in imputernicire si nr de dosar, judecatoria.. stie notarul cum s-o intocmeasca ) . daca o imputerniciti din strainatate , va costa mult. o imputerniciti cand veniti in tara daca nu aveti timp sa va ocupati personal
gi_jane2 a scris:

da, se poate ( se mentioneaza in imputernicire si nr de dosar, judecatoria.. stie notarul cum s-o intocmeasca ) . daca o imputerniciti din strainatate , va costa mult. o imputerniciti cand veniti in tara daca nu aveti timp sa va ocupati personal


Va multumesc frumos fac inputernicirea de aici ca nu am posibilitate sa ajung in tara oricum ajunge undeva la 50 euro nui 350 cat vrea dumneaei.
Dar nu se trimite acasa prin posta hotararea acasa?
Hotarerea se comunica la adresa unde ati primit si pana acum citatii, dar ea nu vine legalizata, o legalizati dvs dupa ce se implineste termenul in care ar putea fi atacata.

Alte discuții în legătură

Hotarare de divort Laura_77 Laura_77 Buna ziua!!in urma divortului care s-a incheiat in 2012 avocatul mi-a dat o hotarare de divort in care nu este vizibil scrisul :definitiva si irevocabila!!cum ... (vezi toată discuția)
Chitanta xerox este valabila?- restituire onorariu dorel13 dorel13 Vreau sa iau banii inapoi de la avocat si am chitanta pentru onorariu plus chitanta de taxa judiciara de timbru in xerox. Asa mi-a dat avocatul cand i-am dat ... (vezi toată discuția)
Copie dosar cris87 cris87 buna ziua sunt intr-un proces de stabilire paternitate ,am facut testul adn insa rezultatul v-a fi trimis prin posta direct la judecatorie,abia dupa o luna si ... (vezi toată discuția)