avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legalizare hotarare definitiva irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legalizare hotarare definitiva irevocabila

Buna ziua am avut un proces pentru incredintare minor procesul sa terminat si intipinam probleme la legalizare . Doamna avocata nea cerut sa platim 2 timbre fiscale si o taxa cu totul a fost 50 euro pana aici nimic rau . dar acum mai cere 350 euro pentru onorariu judecatorului pentru a legaliza hotararea definitiva si irevocabila.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:55, 11 Noiembrie 2011
De obicei (functie de gradul de incarcare a instantelor) legalizarile se pot face pe loc sau pana a doua zi. Pentru investirea cu formula executorie, dureaza mai mult timp (intrucat se verifica dosarul si se emite o incheierea de admitere/respingere a cererii...etc) - si, NU se comunica, urmand a fi ridicata in mod direct de catre persoana care a cerut investirea sau o persoana imputernicita in mod special (de obicei avocat)....dar, 350 euro, pentru o investire, e cam exagerat:-/
Pentru a va edifica de valoarea reala necesara pentru legalizare,adresati oficial presedintelui de instanta cerere pentru legalizare hotarare precizand numar dosar si anexand dovada original - plata taxa judiciara si timbru judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare de divort Laura_77 Laura_77 Buna ziua!!in urma divortului care s-a incheiat in 2012 avocatul mi-a dat o hotarare de divort in care nu este vizibil scrisul :definitiva si irevocabila!!cum ... (vezi toată discuția)
Chitanta xerox este valabila?- restituire onorariu dorel13 dorel13 Vreau sa iau banii inapoi de la avocat si am chitanta pentru onorariu plus chitanta de taxa judiciara de timbru in xerox. Asa mi-a dat avocatul cand i-am dat ... (vezi toată discuția)
Copie dosar cris87 cris87 buna ziua sunt intr-un proces de stabilire paternitate ,am facut testul adn insa rezultatul v-a fi trimis prin posta direct la judecatorie,abia dupa o luna si ... (vezi toată discuția)