avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii catre banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii catre banca

Am facut un imprumut la banca cu termen scadent oct.2011.Din luna mai nu am mai facut nici o plata pt. ca nu am mai avut job.Dosarul meu a ajuns la o firma de recuperare care ma suna din 2 in 2 zile.Luna trecuta m-am angajat part time si am facut plati partiale in lunile oct.si nov. De fiecare data am anuntat atat banca cat si firma de recuperare asupra platilor efectuate.Mai nou a fost contactat sotul meu pt. a il anunta ca am datorii catre banca. Va rog sa imi spuneti daca este legal sa fie contactat sotul meu tinand cont si de faptul ca la data la care am facut imprumutul eram necasatorita.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:52, 11 Noiembrie 2011
Doamna este o chestiune de moralitate, aflata la egalitate cu neplata ratelor. va pot spune ca nu este ilegal sa il sune, fiind sotul dvs se presupune ca el cunoaste situatia, in plus -salariul dvs este acum bun comun, deci platiti creditul din bunurile comune, e normal sa stie ce platiti.
Nu au acest drept merg la intimidare .Asta este consecinta angajarilor facute pe ochi frumosi si nu pe competenta.
Mergeti la inspectorul care v-a facut dosarul de credit si discutati cu el in aceasta privinta ,solicitandu-i totodata sa va dea listat situatia creditului(cat mai aveti de plata). In situatia in care nu rezolvati problema cu inspectorul de credite, mergeti la directorul sucursalei bancii respective si relatat-ii situatia.
Succes!
Din momentul in care cazul dvs (datoria) a fost cesionata (vanduta) sau incredintata printr-un contract de mandat agentiei de colectare datorii, este destul de greu sa discutati cu cei de la banca (respectiv ofiterul de credite sau directorul sucursalei) din moment ce intre banca si agentie exista un contract (de cesiune sau mandat). Alternativa este sa discutati o esalonare de plata. Dar incercati ambele variante (discutia cu banca si esalonarea cu agentia de colecatre).
Multa bafta.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
Flavius1984, utilizator
iulianamandrescu a scris:

Nu au acest drept merg la intimidare .Asta este consecinta angajarilor facute pe ochi frumosi si nu pe competenta.
Mergeti la inspectorul care v-a facut dosarul de credit si discutati cu el in aceasta privinta ,solicitandu-i totodata sa va dea listat situatia creditului(cat mai aveti de plata). In situatia in care nu rezolvati problema cu inspectorul de credite, mergeti la directorul sucursalei bancii respective si relatat-ii situatia.
Succes!

Doamna, va grabiti cu aprecierile. telefoanele le da firma de consultanta in recuperare si nu banca. Si-banca are dreptul sa notifice clientul in legatura cu datoria, chiar e o obligatie si nu un drept.
cat despre angajarile pe ochi frumosi- :)) va pot spune ca pentru un post de consilier juridic se depun pana la 1000 de candidaturi si este selectat cel mai bun. Cine v-a zis ca se face pe ochi frumosi v-a mintit. Criteriul competentei este cel ce primeaza. Poate acum 10-15 ani s-au facut astfel de angajari insa nu mai este cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatarul nu vrea sa dea acordul executorului marianbaluta2002 marianbaluta2002 Buna ziua. Incep acest subiect mahnit de un mandatar al unei institutii financiare bancare, mandatar care mi-a trimis dosarul de credit in executare, fara a ma ... (vezi toată discuția)
Prescriptia datoriilor catre banca stefimit stefimit Buna ziua! In anul 2011 raposata sotie a facut un credit la o banca. In anul 2012 ianuarie a decedat. In decembrie 2011 a fost ultima plata catre banca. Dupa ... (vezi toată discuția)
Cesionare credit irinageo irinageo Am avut 2 credite 1 la BCR si 1 la BRD pe o perioada de 10 ani fiecare,am platit mai mult din jumatate de perioada apoi am fost in incapacitate de plata ... (vezi toată discuția)