avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriptia datoriilor catre banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriptia datoriilor catre banca

Buna ziua!
In anul 2011 raposata sotie a facut un credit la o banca. In anul 2012 ianuarie a decedat. In decembrie 2011 a fost ultima plata catre banca. Dupa decesul sotiei am fost la banca si s-a discutat despre aspectul respectiv depunand documentele cerute de catre un inspector de credite,documente doveditoare decesuli sotiei. Din momentul acela nu am mai fost contactati de nimeni pentru credit, considerand ca s-a rezolvat situatia nici nu am mai discutat cu nimeni de la banca respectiva. Anul acesta ,prin vara am primit, de la o firma de recuperari , pe numele defunctei ,instiintare de plata cu suma de plata aproape dubla. Ce se poate face in acest caz.? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: stefimit , utilizator 12:41, 4 Noiembrie 2016
Notificati prin executor firma de recuperari creante aratand ca sotia dvs,(debitorul) a decedat,anexati o copie xerox certificata de dvs, ptr.conformitate cu originalul dupa certificatul de deces al sotiei.
In cazul obligatiilor de plata succesive, asa cum este si cazul ratelor bancare, prescriptia de 3 ani opereaza pentru fiecare rata in parte, adica incepe sa curga separat pt fiecare rata, de la data scadenta a acesteia iar nu pentru toate ratele de la data ultimei plati cu exceptia cazului in care creditul a fost declarat scadent anticipat. In principiu pot fi urmariti mostenitori sau garantii pentru recuperarea prejudiciului. Mergeti la unavocat cu toate documentele pe care le detineti spre analiza si doar in acest fel veti putea primi o opinie avizata.
Multumesc pentru raspuns! Cand spun ca am fost la banca respectiva dupa decesul sotiei si am depus documentele cerute de catre un inspector, mi s-a spus ca acel credit se va sterge, deoarece defuncta avea asigurare facuta odata cu imprumutul. De atunci si pana cand am primit instiintare de la firma de recuperare nu am mai primit nimic timp de 4ani si jumatate de la banca cum ca am mai avea ceva de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale transmis la mostenitori JeanDTS JeanDTS Buna ziua! Am si eu o problema. Tatal meu avea un card de nevoi personale la BRD din 2001 ,in decembrie 2011 expira. In aprilie 2011 a decedat in urma unui ... (vezi toată discuția)
Poate fi coplatitorul executat silit de recuperator? AIAIOANA AIAIOANA In 2007 sotul meu a facut un credit de nevoi personale la o banca,unde am fost coplatitor.Ramanand fara loc de munca el,nu am mai putut achita,asa ca banca a ... (vezi toată discuția)
Prescriptia extensiva in materie succesorala Vali28 Vali28 Tatal meu a decedat in anul 2007 iar acum in 2017 am primit de la o firma de recuperari creante o notificare ca figureaza cu o restanta de plata in suma de ... (vezi toată discuția)