avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor deces cadru didactic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor deces cadru didactic

Buna ziua
va rog sa ma ajutati : tata a decedat in luna iulie 2011 , era cadru didactic; am depus cerere la scoala pentru ajutor de deces si am primit doar suma de 2020 lei.
este corect asa sau ar fi trebuit sa primec cinci salarii?
trebuie se dau in judecata scoala , consiliul local sau casa de pensii? cum se procedeaza?
va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:07, 11 Noiembrie 2011
Legea nr.263/2010 prevede:
art.125 (3) Cuantumul ajutorului de deces se stabileste anual prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat si nu poate fi mai mic decat valoarea castigului salarial mediu brut prevazut la art. 33 alin. (5).

art. 129
(1) Ajutorul de deces se achita in termen de 24 de ore de la solicitare de:
a) angajator, in cazul decesului asiguratului prevazut la art. 6 alin. (1) pct. I, II si V, respectiv al unui membru de familie al acestuia;
....


Pentru 2011, cuantumul salariului mediu brut pe economie stabilit prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat este de 2022 lei ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul ajutorului de deces SILVIA HORVATH SILVIA HORVATH Sotia unui pensionar a decedat in data de 22,05,2012, aceasta era beneficiara pentru un handicap vizual a unei( pensii ) sume pentru handicap de 200 lei. ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutor de deces ScoalaBarsa ScoalaBarsa In cadrul unitatii noastre am avut o d-na invatatoare care a decedat in oct.2011. Familia acesteia a facut cerere pentru acordarea ajutorului de deces. In CCM ... (vezi toată discuția)
Buna seara catalinmihai catalinmihai Buna seara, Va rog frumos, puteti sa-mi spuneti si mie la ce articol se afla ajutorul in cazul in care un angajat decedeaza si un membru din familie, de ... (vezi toată discuția)