avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reangajare dupa pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reangajare dupa pensionare

Buna ziua. Directorul adj., economist, iese la pensie, la limita de varsta. Dupa aceasta, daca doreste sa-si continue activitatea, poate fi reangajat cu un nou CIM tot ca dir. adj., sau doar ca economist? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:32, 20 Septembrie 2013
Sau sa desfacem astazi si maine incheiem alt contract , e mai corect asa?
Netransmiterea in termen a REVISAL-ului se sanctioneaza cu amenda de la 5000 lei la 8000 lei de catre ITM.

Solutii :
- incetarea vechiului c.i.m. si transmiterea noului c.i.m. retroactic, sub riscul sanctionarii contraventionale.

- incetarea vechiului c.i.m. si transmiterea nouui c.i.m. , de exemplu cu data de maine.
Daca sunt angajata in afara functiei de baza , cu 2 ore si la o alta unitate, si acolo treebuie sa desfacem contractul de munca dupa pensionare?
Da si la acel angajator va trebuie sa se urmeze prevederile Codului Muncii privind incetarea c.i.m. in cazul pensionarii unei persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)
Perioada pina la venirea deciziei de pensionare Doina Halmen Doina Halmen angajat care intruneste conditiile de pensionare pentru limita de virsta ce calitate are pina la primirea deciziei de pensionare9poate dura si 3 luni ) ? (vezi toată discuția)
Conventie ajofm-decizie pensionare limia de varsta-concediu medical Herra_ Herra_ Buna dimineata! Am o speta mai delicata. 1. Am primit in 03.06.2015 decizia de pensionare a unui salariat (pensie pentru limita de varsta) salariat pentru ... (vezi toată discuția)