am un srl care nu a avut niciodata activitate, sunt actionar unici si administrator
nu am mai depus la finante declaratii de 4 ani, cred.
nici nu am suspendat-o pe perioada cat a fost in vigoare acea "taxa forfetara"
sediul societatii este contituit in baza unui contract de comodat, pe perioada nedeterminata. proprietarul mi-a donat mie imobilul acum un an.
as vrea sa scap de acest srl dar fara sa platesc ceva.
daca proprietarul ar instiinta onrc ca a donat apartamentul si a incetat si contractul de comodat, sau daca eu as face asta(chiar daca sunt proprietar acum) ar putea constitui unul dintre acele cazuri de dizolvare din oficiu?
va rog, daca se poate, sa ma lamureasca cineva legat de acele amenzi si obl de plata a "taxei forfetare" se pot intoarce impotriva mea ca administrator? societatea nu a avut niciodata activitate si nici administratorul nu a fost remunerat.
Desi e discutabil si dupa parerea mea, faptul ca sunteti asociat unic si o alta persoana administrator neremunerat duce la incompatibilitate prin exercitarea de catre dvs. a faptelor de comert intrucat tot profitul/toata pierderea va revine numai dvs, conform actului constitutiv.
pai n-am avut si nici n-o sa am activitate...asa ca eu nu mai vad o incompatibilitate daca renunt la administrare.
stiti cumva cat m-ar costa si ce pasi trebuie sa urmez?
cel mai bine intrebati la barou despre situatia aceasta concreta in scris si in urma raspunsului, vedeti daca sa mai luati un asociat, sau doar sa numiti un adm din afara firmei. Costuri (doar actele) daca luati asociat si schimbati administratorul 5-600 lei iar daca doar numiti un adm din afara firmei, vreo 2-300 lei.
Iar la intrebarea de mai sus, chiar daca nu aveti activitate, faptul ca actul constitutiv prevede ca va revin in integralitate beneficiile si pierderile va transforma (in opinia majoritatii) intr-un soi de comerciant, in viziunea L51 si a Statutului.
Va spun si pasii si va pot da si modele de cereri hotarari etc. Trimiteti-mi mesaj privat