avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O educatoare trebuie sa prezinte si un aviz ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O educatoare trebuie sa prezinte si un aviz epidemiologic(inclusiv tbc) la angajare?

O educatoare angajata din septembrie la gradinita unde merge si fetita mea,a fost diagnosticata cu tbc.Cum pot afla cine se face raspunzator de asta,in conditiile in care idr-ul si radiografia fetitei mele nu au iesit bine?(E in curs de investigatii pt a se afla in ce faza este).Se pare ca sunt mai multi copii infectati:(.Cine va raspunde pt toate astea?
Cel mai recent răspuns: roxxzzy , utilizator 10:16, 9 Decembrie 2011
Gabrielle Monique a scris:


Nu cred ca doamna educatoare poate fi trasa la raspundere pentru aceasta intamplare. Sunt de acord cu @ZeosSupreme, cel care v-a raspuns putin mai sus.


:bow:

Felicitari pentru raspunsuri!
Completez:
1- profesorii fac anual controlul medical periodic;
2- carnetele lor de sanatate sunt vizate de medicul de medicina a muncii;
3- radioscopia pulmonara se face anual (chiar, nu credeti ca se expun prea des radiatiilor, calculand ca se expun cel putin de 40 de ori numai in interes de serviciu si ori de cate ori este nevoie pentru investigatii suplimentare?)

4- profesorii nu au niciun mijloc de aparare in privinta bolilor transmisibile... au si ei o sanatate de aparat si isi expun familiile oricarui risc rezultat din contactul cu bolile transmisibile in cadrul colectivitatilor... poate sunt cumva supraoameni sau niste sclavi pe mosiile oricui

Doamna, va doresc sanatate si multa intelepciune, ca in afara de razbunare, nu prea mai trece prin mintea contemporanilor nostri altceva!
In privinta angajarii raspunderii, vedeti @ZeosSupreme!
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
elena138, utilizator
De unde stiti ca nu era chiar unul din copii blonav. La copii nu li se face radiografie pulmonara, ci doar un control sumar. (Gat, cap si burtica) Toate cadrele didactice sunt obligate sa faca radiografie pulmonara cand incep anul scolar, iar daca era vre-o banuiala de tbc atunci nu i s-ar fi dat certificatul medical ce atesta ca e sanatos.si nu ar fi putut sa preia grupa de copii. Asa cum faceti acuze ca ea v ar fi imbolnatit copilul ( si poate ca aveti dreptate )asa si ea poate a luat microbul si bineinteles ca nu a stiut, ea pe cine sa acuze?
Vinovat este medicul de medicina muncii pentru ca ei nici nu se deplaseaza sa vada personalul pentru care unitatea plateste. Se trimit fisele si el le vizeaza. Pe medicii sa ii trageti la raspundere ca ei si-au pus viza ca e apt de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate efectuare radiografie Izabela2018 Izabela2018 Buna ziua! Lucrez in invatamant, avand norma in trei scoli. La una din aceste scoli, unde predau doar o zi pe saptamana, 4 ore, au fost 2 sau 3 copii suspecti ... (vezi toată discuția)
Malpraxis machiavelli machiavelli Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Tatal meu a fost timp de 10 ani pensionat pe caz de boala (TBC), decizie revizuibila (anual trebuia sa fie ... (vezi toată discuția)
Analize medicale scoala agud agud Sunt profesor, iar la inceputul fiecarui an scolar trebuie sa fac niste examene medicale(test psihologic, ex. clinic, ex. radiologic pulmonar) pt. obtinerea ... (vezi toată discuția)